Kalvītis: «Jaunais laiks» nožēlojami intrigo

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Tautas partijas (TP) priekšsēdētājs un ekspremjers Aigars Kalvītis uzskata, ka opozīcijas partija «Jaunais laiks» (TP) kaļ nožēlojamas intrigas, tāpēc ar to būs grūti sadarboties.

Intervijā laikrakstam «Diena», komentējot TP un JL sadarbību, Kalvītis teica: «Mēs principā bijām gatavi runāt un, saņemot uzaicinājumu no Jāņa Reira un Dzintara Zaķa, šādas sarunas rīkot, bet diemžēl šī nožēlojamā intrigošana, kad JL paziņoja, ka mēs esam aicinājuši viņus gāzt Godmaņa valdību, kas nav bijis ne sarunās, ne mājienos… tas nozīmē, ka JL nav mainījies.»

TP gan runāšot par sadarbību ar JL, tomēr Kalvītis norādīja, ka pat teorētiski neredz iespēju, ka abu partiju politiķi nākotnē varētu atrasties vienā politiskajā spēkā.

Kalvītis stāstīja, ka ir citas partijas, kas TP ir ideoloģiski tuvākas, piemēram, «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK un Latvijas Pirmā partija, ar kurām TP esot līdzīgs viedoklis atsevišķos politiskos jautājumos.

Kalvītis arī teica, ka TP ar JL atbalstu nevēlas gāzt ne premjeru Ivaru Godmani, ne Rīgas mēru Jāni Birku. «Vai varat nosaukt kādu pierādījumu tam, ka Tautas partija ir gatava gāzt Rīgas mēru? Šīs Saeimas laikā, protams, ka visa atbildība krīt uz lielāko partiju, bet ap Tautas partiju ir radīts arī tik daudz mītu, piemēram, TP grib gāzt Godmani, grib gāzt Birku, TP grib būvēt tikai gāzes staciju un neko citu. Tie visi ir mīti,» «Dienai» teica ekspremjers.

Kalvītis arī stāstīja, ka uzelpoja, kad JL aizgāja no viņa vadītās valdības, norādot, ka toreiz JL stratēģija bija viņu kā valdības vadītāju nomelnot visām iespējamām metodēm. «Ja tas būtu turpinājies līdz vēlēšanām, tad gan Tautas partijai, gan man kā valdības vadītājam būtu ļoti mazas izredzes iegūt labus rezultātus. Ir ļoti viegli būt vienā laivā, neuzņemties pilnu atbildību un kritizēt tos, ar kuriem kopā airē,» «Dienai» teica TP vadītājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu