Karaliskā Lieldienu pasha

Receptes.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.dikorosi.lv

Sastāvdaļas:

1,5 kg biezpiena
150 g gaišo rozīņu
150 g tumšo rozīņu
200 g dažādu augļu sukāžu
2 citroni
4 olas
200 g sviesta
200 g cukura
200 g saldā krējuma 
 
Pagatavošana: (laiks — 24 minūtes)

Izkausē sviestu un pievieno cukuru. Maisa, līdz tas izkusis. Pievieno biezpienu un turpina masu karsēt. Pievieno olas, rozīnes un sukādes, piespiež citronu sulu un pierīvē citrona miziņu. Turpina nepārtraukti maisīt, līdz masa sāk vārīties. Ņem trauku nost no uguns un atdzesē, ik pa brīdim masu apmaisot. Kad tā atdzisusi, pievieno saputotu krējumu. Caurdurī ieliek marli vai lina audumu un ielej biezpiena masu. Masu tur zem sloga no 12 līdz 24 stundām vēsā vietā.

Pirms pasniegšanas pashu uzliek uz apaļa šķīvja un dekorē ar pirmajiem pavasara ziediem vai šokolādi.
 
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu