Karjeras konsultācijas topošajiem studentiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tuvojoties jauno studentu uzņemšanai augstskolās, vidusskolu un koledžu absolvējušie jaunieši sāk aktīvāk domāt par saviem nākotnes plāniem un izaugsmes perspektīvām. Kaut arī līdz uzņemšanai ir atlicis tikai mēnesis, daudzi topošie studenti vēl nav izlēmuši, kādu studiju programmu izvēlēties. Īpaši šo jauniešu atbalstam Latvijas Universitātes (LU) Karjeras centrs piedāvā bezmaksas studiju izvēles konsultācijas ikvienam studēt gribētājam.

«Tas ir tikai mīts, ka LU Karjeras centrā ir pieejamas konsultācijas tikai LU studentiem un absolventiem,» skaidro konsultante Marta Rubīna, uzsverot, ka liela daļa interesentu, kas piesakās konsultācijām, ir topošie studenti, kuri vēlas izrunāties par studiju izvēli un aizpildīt kādu aptauju vai testu, kas palīdzētu precizēt tiem piemēroto studiju programmu klāstu. Konsultācijām piesakās arī tie jaunieši, kuri ir izdomājuši, kādā programmā varētu mācīties, tomēr ir vēlme vēl nostiprināt savu izvēli, apsverot visus «par» un «pret» kopā ar karjeras konsultantu.

Karjeras konsultāciju mērķis ir palīdzēt jauniešiem skatīt karjeras izvēles jautājumu plašāk, nostiprinot izpratni par sevi – savām interesēm, spējām, izaugsmes perspektīvām. Karjeras konsultants palīdz topošajam studentam apzināt dažādos karjeras ceļus - līdzīgi kā darbojoties ar kompasu, tas norāda atrašanās vietu un virzienus, bet jaunietis pats pieņem lēmumu, pa kuru ceļu iet.

Izlēmīgākie jaunieši dažkārt ir skeptiski noskaņoti uz atbalsta saņemšanu, tomēr kā cilvēki, tā arī viņu karjeras ceļi ir ļoti atšķirīgi. To jauniešu vidū, kuri vēl svārstās savā izvēlē, ir gan izcilnieki ar dažādiem talantiem, gan tie jaunieši, kuri jau nojauš, ka ar savu diplomu uz budžeta vietām augstskolā pretendēt nevarēs. «Nepareiza studiju izvēle ir ekonomiski neizdevīga,» komentē karjeras konsultante – Viktorija Inževatkina, vērtējot šī brīža situāciju, kad studēšana nereti prasa finansiālu ieguldījumu. Ātrāk apzinot savas intereses, spējas un mērķtiecīgi tās attīstot atbilstoši tam, kas pieprasīts darba tirgū, var ātrāk atrast saistošo darbu un gūt arī lielāku gandarījumu par studijām veltīto laiku. Studenti, kas studiju laikā atradušies savā – «īstajā» programmā, apgūstot to  studiju virzienu, kas ir saskaņā gan ar to interesēm, gan talantiem, gūst ne tikai gandarījumu, bet arī pozitīvu dzīves pieredzi. Tas bieži paver lielas priekšrocības gūt panākumu arī turpmākajās profesionālajās gaitās.

Konsultācijas tiek organizētas visa gada garumā Raiņa bulvārī 19 ar iepriekšēju pierakstu. Pieteikties var, gan rakstot e-pastu karjera@lu.lv, gan piezvanot uz Karjeras centru pa tālruni 67034410. Karjeras centra ir atvērts darba dienās, izņemot svētku dienas.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu