Karro: spēju pierādīt, ka varu iebraukt desmitniekā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/«Apollo»

Svētdien Ķegumā norisinājās pasaules čempionāta Latvijas «Grand Prix» izcīņa motokrosā MX1 un MX2 klasēs. Divu braucienu summā 10. vietu MX2 klasē izcīnīja latviešu motobraucējs Matīss Karro.

«Šoreiz gāja vislabāk, jo šīs bija mājas sacīkstes, kurās viss bija zināms,» pirms došanās uz Beļģiju stāsta Matīss Karro. «Kvalifikācijā diemžēl negāja, kā gribētos, jo uzskrēju virsū vienam nokritušam sportistam un mazliet iesprūdu. Rezultātā no pēdējās vietas aizcīnījos līdz 16. vietai. Pirmajā braucienā izdevās labs starts. Biju desmitais, taču otrajā līkumā tieši pirms manis atkal viens sportists krita, kā rezultātā nokritu arī es. Biju spiests no pēdējās vietas ķert sev priekšā braucošos un apdzīt tos. Tas man arī veiksmīgi izdevās, jo beigās finišēju 15. vietā.»

«Otrā brauciena starts bija ļoti labs – no pirmā līkuma aizbraucu kā septītais. Lielāko daļu braucienu turējos ap šo pozīciju, līdz beigās finišēju 9. vietā, jo turēties pretī komandu braucējiem, kuriem ir rūpnīcas atbalsts, pagaidām nav reāli. Pašam ir liels prieks par šo 9. vietu, kas ir mans šīs sezonas labākais rezultāts. Visa aizvadītā nedēļas nogale un visi braucieni paņēma daudz spēkus, tāpēc otrā brauciena beigās sāku nogurt. Taču tik un tā ar rezultātu esmu ļoti apmierināts, jo spēju pierādīt visiem faniem, ka varu braukt Top 10, ko arī apliecināja pirmais brauciens – no pēdējās vietas līdz 15. Galvenais, lai būtu labi starti un tad jau Top 10 neizpaliks,» otrā brauciena notikumus atceras Karro.

«Protams, bija grūti visu laiku sniegt autogrāfus, fotografēties un paralēli visam vēl koncentrēties braukšanai, taču tāds ir mans darbs – fani atbalsta mani, tāpēc man jāpasakās viņiem. Šajā posmā atbildība bija lielāka, jo tās kā nekā bija manas mājas sacīkstes. Uztraukums? Jā, tas bija lielāks nekā parasti,» atzīst sportists.

«Tagad esmu Beļģijā, kur turpināšu trenēties. Nedēļas beigās man ir kārtējais Anglijas čempionāta posms, bet vēl pēc nedēļas jau nākamais PČ posms turpat Beļģijā. Mājās būšu tikai pēc sezonas, jo man vēl paredzētas ļoti daudz sacensības. Plānojam arī aizbraukt uz Ameriku, kur piedalīšos vienā no Amerikas čempionāta posmiem.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu