Ķēniņš: Šveiciešiem «jādod iekšās», tad sāks rokas vicināt (28)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šveices hokeja lielākais eksperts Latvijas hokeja valstsvienībā ir Ronalds Ķēniņš, kurš nezina, vai iekļūs atpakaļ šajā valstī, ja Soču olimpiskā turnīra play-off kārtas mačā pret pasaules vicečempioniem gūs vārtus.

Kā zināms, Soču olimpiskajās spēlēs Latvija ar Šveici otrdien tiksies play-off kārtas mačā, cīnoties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Cīņa sāksies plkst.19 pēc Latvijas laika.

«Jādara viss, ko darījām pirmajā spēlē, tikai vārti jāiemet. Jāpieļauj mazāk kļūdu, un viss būs kārtībā,» uzskata Ķēniņš. «Pirms pirmā mača visi spēlētāji bija satraukušies, tomēr cīņas gaitā iespēlējāmies, sapratām, ka varam labi stāties viņiem pretī, un jau gāja līdzīgāk.»

Ķēniņš jau kopš pusaudža gadiem spēlē Šveices augstākās līgas komandas Cīrihes «Lions» sistēmā un pēdējās sezonās nostiprinājies tās pamatsastāvā.

«Zinu katru Šveices izlases spēlētāju, lielāko daļu no viņiem pazīstu. Pretiniekiem ir daudz tehnisku hokejistu, un pret viņiem jāspēlē ļoti cieši,» stāstīja uzbrucējs. «Viņiem «jādod iekšās», tad sāks rokas vicināt. Ja, piemēram, pret mums asi spēlē, tas neko nemaina.»

No šī brīža Šveices čempionāta līdervienības «Lions» nacionālajā komandā ir divi aizsargi un trīs uzbrucēji. «Viņi ir līderi līgā, un zinu, kā viņi darbojas laukumā. Ja nedaudz iedod pa rokām vai ribām, viņi vairs nav spēlētāji.»

«Mači pret Šveici man pašam ir pagrūti. Grūti spēlēt pret tik daudziem čaļiem no komandas. Ja iemetīšu pāris golus, nezinu, vai mani laidīs atpakaļ Šveicē, bet - ko darīt,» smaidot izteicās uzbrucējs.

Kā zināms, ar Šveici Latvija šajā Olimpiādē tikās turnīra pirmajā mačā, spraigā cīņā ciešot neveiksmi ar 0:1, vienīgos vārtus zaudējot vien 7,9 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu