Ķīnā pāris pārdod bērnu, lai nopirktu «iPhone» (43)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vincent Lee , CC BY-NC-SA 2.0

Ķīnā vairāku gadu cietumsods draud kādam pārim, kurš pārdevis savu jaundzimušo bērnu, lai par iegūto naudu iegādātos mobilo telefonu «iPhone» un citas dārgas lietas, vēsta ārvalstu mediji.

Pāris ievietojis anonīmu sludinājumus laikrakstos, norādot, ka vēlas pārdot tobrīd savu vēl nedzimušo meitu par 50 000 juaņām (vairāk nekā 4000 latu).

Šanhajas policija apsūdz pāri cilvēktirdzniecībā.

Bankas kontā saņēmuši naudu, abi vecāki devās izklaidēties un iepirkties. Abi ir bezdarbnieki, un viņiem ir vēl divi bērni, vēsta mediji.

Apsūdzētie skaidrojuši, ka tā rīkojušies jo uzskatījuši,ka meitai tā būšot labāk - ka viņa varēšot augt «finansiāli nodrošinātā ģimenē». Naudu par bērnu abi esot prasījuši tāpēc, lai pārliecinātos, ka jaunajiem vecākiem ir nauda.

Mobilie telefoni «iPhone» Ķīnā ir ļoti kārota prece, pagājušajā gadā mediji atspoguļoja kādu gadījumu, kad kāds pusaudzis pārdeva savu nieri, lai tiktu pie mobilā telefona «iPhone» un planšetdatora «iPad».

Komentāri (43)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu