Koalīcija atbalstīs Godmani

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Visu koalīcijas partiju deputāti rīt, 4. februārī, Saeimas ārkārtas sēdē atbalstīs premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) palikšanu amatā, norāda aģentūras LETA aptaujātie koalīcijas partiju pārstāvji.

Tautas partijas (TP) frakcijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis aģentūrai LETA norādīja, ka TP turēs solījumu un «rīt atbalstīs [Godmaņa valdību], taču tas ir beidzamais [šāds] balsojums, prasību par jaunu koalīciju un valdību uzturam».

Kučinskis skaidroja, ka šāds darba stils ir «veids, kādā mēs ejam uz nākamajiem nemieriem».

TP frakcijas priekšsēdētājs atkārtoja, ka «TP neapgalvo, ka nevajag palīdzēt zemniekiem, bet izskatās, ka tas [Zaļo un zemnieku savienības ultimāts] ir veids, kādā var panākt [lēmuma pieņemšanu] — Zemkopības ministrija nebija izsmēlusi savus resursus». Kučinskis brīdināja, ka šādu veidu, kā risināt problēmas, varētu izmantot arī citas nozares.

Par plānoto ministriju reorganizāciju Kučinskis izteicās, ka nedomā, ka ultimāts — saglabāt ietekmi kādā ministrijā — var novest pie rezultāta, tādējādi apstiprinot TP gatavību sarunām par ministru portfeļiem.

Apvienības «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (TB/LNNK) valdes priekšsēdētājs Roberts Zīle arī sola «tēvzemiešu» atbalstu Godmanim.

Zīle uzskata, ka jebkura ministru nomaiņa jāiniciē premjeram.

TB/LNNK maz interesē ministriju apvienošanas plāns, jo partija uzskata, ka ministriju skaita samazināšana nav tik būtiska. Toties TB/LNNK atbalsta aģentūru reorganizāciju.

LPP/LC frakcijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš norādīja, ka deputāti savu premjerministru atbalstīs.

Bērziņš pievienojās citu koalīcijas partiju teiktajam par valsts pārvaldes optimizāciju, ka «Godmanim plāns jāpārrunā ar esošajiem ministriem, pēc tam jānes [apstiprināšanai] uz Saeimu».

LPP/LC apspriedīs ministru kandidatūras pēc reorganizācijas plāna apstiprināšanas, teica Bērziņš.

Līdz ar to visas koalīcijas partijas ministriju reorganizācijas plāna tālākajā virzībā sagaida premjerministra iniciatīvu. Nepieciešamos dokumentus Godmanis solījis aktīvi virzīt pēc uzticības izteikšanas Saeimā trešdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu