Krievija lielo svinību priekšvakarā izspēlē vērienīgu kodolkara simulāciju (461)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Ceturtdien prezidenta Vladimira Putina ciešā uzraudzībā Krievijā notikuši vērienīgi militārie manevri, kuru galvenais mērķis bijis atvairīt plašu kodoluzbrukumu, kā arī veikt atbildes uzbrukumu, ziņo Krievijas telekanāls «Russia Today».

Dienu pirms visā Krievijā plaši tiek svinēta uzvara Otrajā pasaules karā, Krievija veikusi vērienīgus militāros manevrus, kuru galvenais mērķis bija pārbaudīt savu gatavību plašam kodoluzbrukumam, kā arī sniegt atbildes triecienu. Kauju simulācijas laikā tika demonstrēts, kā no zemes, jūras un lidmašīnām palaisti šāviņi var tikt izmantoti, lai iznīcinātu tuvojošos kājiniekus vai atvairītu uzbrukumu no gaisa.

Tāpat manevru laikā tika izmēģināta kodolraķešu palaišana intensīva uzbrukuma laikā.

Krievijas Rietumu militārajā apgabalā tika izmēģinātas sešas Tu-95MC tipa nesējraķetes, kurām bija jāiznīcina seši hipotētiskā ienaidnieka stratēģiski svarīgi mērķi uz zemes. Visi mērķi tikuši iznīcināti, kā plānots, vēlāk ziņoja aizsardzības ministrija.

Manevrus no Krievijas Nacionālās aizsardzības komandcentra novēroja arī Baltkrievijas, Armēnijas, Kirgizstānas un Tadžikistānas prezidenti.

Komentāri (461)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu