Lasītāji raksta: «Made in EU» vietā saņēmu «Made in China» (47)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: christophercozier, CC BY-NC-SA 2.0

Portāla «Apollo» lasītājs Māris uz redakcijas e-pastu ir atsūtījis savu pieredzi ar vējstikla maiņu firmā «StikluMeistars». Solīts tika Polijā ražots vējstikls, taču vēlāk atklājās, ka ielikts ir Ķīnas ražojums.

Savā rakstā Māris stāsta, ka internetā izpētot pakalpojuma sniedzējus un vadoties pēc atsauksmēm izvēle par labu krita uzņēmumam «StikluMeistars», kurš atrodas Pētersalas ielā 6. Sazvanoties ar interneta mājaslapā pieejamo kontakttālruni klients vienojās, ka automašīnai «Audi» tiks ielikts jauns Polijā ražots «Nordglass» vējstikls.

«Stiklu ielika trijās stundās. Apskatījos, ka darbs izdarīts labi un devos maksāt, lai saņemtu čeku. Tad arī sākās pirmās problēmas. Čeku nevarot iedot, jo viņam tak ar nepieciešams kaut ko nopelnīt.Teicu, lai vismaz uzraksta man kaut kādu papīru, ka darbs ir padarīts. Uz to darbinieks atbildēja, ja kaut kas notiek ar stiklu gada laikā, brauc pie mums, jo es būšot viņu datubāzē. Rezultātā, tomēr izdevās man viņus pierunāt, ka man uzraksta papīru un, ka auto tikai mainīts stikls,» raksta Māris.

Darbs bija padarīts labi un stiklam nebija ne vainas, tāpēc šī firma tika ieteikta Māra paziņam, kuram vajadzēja nomainīt vējstiklu «Citroen C2» automašīnai.

«Pec kāda laika internetā nejauši «uzdūros» iepriekš minētās Poļu firmas «Nordglass» logo. Salīdzinot ar man ielikto stiklu secināju, ka esmu apkrāpts. Konsultejoties ar citas stiklu firmas speciālistiem man pateica, ka manam auto ir ielikts lēts Ķīnas «Fuyao Industry» ražojums, kas stipri atšķiras cenā no Poļu «Nordglass». Apskatot sava paziņas stiklu secināju, ka arī viņš ir apkrāpts un solītā «Nordglass» vietā ielikts lētāks Ķīnas ražojums,» raksta Māris.

Sazinoties ar firmas «StikluMeistars» pārstāvi portāls «Apollo» uzzināja, ka uzņēmuma pārstāvji ir sajaukuši pasūtījumu un klientam ir nosūtīts kļūdains e-pasts.

«Cena, kas bija norādīta e-pastā par poļu stiklu ir nepareiza, tā būtu 85 lati. Par 65 latiem ir pieejams Ķīnas stikls. Arī «ķīnietim» tiek dota garantija viens gads un kvalitāte neatpaliek no Polijā ražotā vējstikla, jo tas atbilst ES stingrajiem standartiem. Piedevām Ķīnā ražotajam stiklam ir augšpusē tonējums, kas nav poļu stiklam. Uzskatu, ka šoreiz mūsu darījums ir bijis izdevīgs Tev,» raksta «StikluMeistars» pārstāvis.

Uzņēmuma vadība apgalvo, ka notikušais ir pārpratums un klients nav vēlējies situāciju risināt klātienē. Tāpat uzņēmuma pārstāvis apgalvo, ka klients nav apkrāpts, jo cena par Polijā ražoto stiklu būtu bijusi 85 lati.

* Rakstā pausts lasītāja viedoklis

Komentāri (47)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu