Latvija novirzīs 100 000 latu palīdzības sniegšanai Japānai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Valdība šodien slēgtā sēdē nolēma novirzīt 100 000 latu zemestrīces un cunami skartajai Japānai, pēc sēdes žurnālistiem sacīja ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (V).

Minētā nauda tiks ņemta no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem un ja būs nepieciešams, tad Latvija vēlāk varētu sniegt cita veida palīdzību, piemēram, nosūtot glābējus.

Kristovkis sacīja, ka patlaban Japānas valdība tiek galā ar saviem spēkiem, bet Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis piebilda, ka palīdzības sniegšanu koordinēs arī Eiropas Komisija.

Jau ziņots, ka Kristovskis šodien tiekoties ar Japānas vēstnieku Takaši Osanai apspriedis iespējas palīdzības sniegšanā Japānai iesaistīt Latvijas celtniecības uzņēmumus, kā arī uz zemestrīces un cunami skarto valsti nosūtīt glābšanas vienības un paramediķus.

Vēstnieks par saņemtajiem piedāvājumiem informēs Japānas valdību, kura sniegs atbildi, vai piedāvātā palīdzība ir nepieciešama. ĀM atturas prognozēt, kad atbilde varētu tikt saņemta, taču norāda, ka vairāk nekā 100 valstis jau ir izteikušas palīdzības piedāvājumus Japānai.

Kā jau ziņots, 11.martā Japāna piedzīvoja postošu zemestrīci un tai sekojošu cunami vilni. Oficiāli reģistrēto upuru skaits pārsniedzis 2400, otrdien paziņoja policija.

Zemestrīce un cunami viļņi sagrāvuši vairāk nekā 55 380 ēkas, vairāk nekā 3000 māju pārklājuši plūdu ūdeņi, bet 130 mājas nodegušas, ziņo policija.

Reģistrēti arī 68 zemes nogruvumi.

Zemestrīces un cunami dēļ bojāta arī kodolspēkstacija «Fukušima 1».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu