Latvija PČ 1/4 finālā piekāpjas florbola lielvalstij Zviedrijai (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: floorball.org

Latvijas sieviešu florbola izlase Čehijā notiekošā pasaules čempionāta ceturtdaļfināla spēlē trešdien ar 2:12 (0:4, 0:5, 2:3) piekāpās Zviedrijai, kas par pasaules čempionvienību kļuvusi piecas reizes.

Kaut Latvija cieta pārliecinošu neveiksmi, kopumā var teikt, ka cīņa tika aizvadīta cienījami. Pirmos vārtus Latvijas labā 48. minūtē guva Diāna Isjomina, bet otro reizi pašā mača izskaņā izcēlās Luīze Biļinska - sākotnēji viņa pati nopelnīja iespēju izpildīt soda metienu, bet brīdi vēlāk to arī skaisti realizēja.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīta vārtsardze Lauma Višņevska, kura ikdienā sacenšas tieši Zviedrijas čempionātā. Cīņas gaitā Višņevska atvairīja 53 pretinieču metienus., bet Latvijas izlase realizēja divus no sešiem izpildītajiem metieniem.

Kā zināms, apakšgrupu turnīru Latvija aizvadīja ļoti neveiksmīgi, ciešot trīs smagas neveiksmes. Pirmajā mačā sestdien tā ar 1:6 zaudēja grupas favorītei Šveicei, dienu vēlāk ar 0:7 kapitulēja Norvēģijai, bet pirmdien ar 1:12 kapitulēja arī Čehijai.

Līdz ar to Latvijas florbolistēm vispirms bija jāspēkojas astotdaļfinālā, kur saspringtā mačā ar 4:3 otrdien tika pieveikta Slovākija, nodrošinot sev vietu labāko astoņu komandu pulkā un dueli pret Zviedriju, kas latvietēm bija piektais mačs piecās dienās.

Tikmēr zviedrietes jau automātiski tika ceturtdaļfinālā, jo A apakšgrupā trīs mačos tika pie trim uzvarām un pirmās vietas. Vispirms ar 8:2 sestdien tika pārspēta Somija, pēc tam ar 16:0 sagrauta arī Polija, bet pirmdien Zviedrijas valstsvienība neatstāja nekādas izredzes Krievijai, pieveicot to ar 21:1.

Zviedrija triumfējusi trijos pasaules čempionātos pēc kārtas. Kopumā astoņos notikušajos pasaules čempionātos zviedrietes uzvarējušas piecas reizes, bet ne reizi nav bijušas ārpus godalgoto trijnieka.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu