Lielbritānijā kaitinoša uzvedība tomēr nebūs sodāma (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: William A. Franklin, CC BY-ND 2.0

Lielbritānijas parlamenta augšnams - Lordu palāta - trešdien noraidīja ieceri kaitinošu uzvedību pasludināt par sodāmu.

Šī priekšlikuma kritiķi norādīja, ka saskaņā ar virzīto likumprojektu par kaitinošu uzvedību varētu sodīt ikvienu - sākot no Ziemassvētku dziesmu izpildītājiem līdz pat nūdistiem.

Lordu palātā noraidītās ieceres mērķis ir novērst traucējošu un kaitinošu rīcību, par ko varētu piespriest pat cietumsodu.

Sagaidāms, ka likumprojekts tiks nodots atpakaļ Pārstāvju palātai, kur tiks rīkotas jaunas diskusijas par šo jautājumu.

Bija paredzēts, ka jaunais likumprojekts aizstās līdz šim spēkā esošās antisociālas uzvedības rīkojumu, kas var tikt izmantots pret personām, kuras vecākas par desmit gadiem un kuru uzvedība uzskatāma par «traucējošu, satraucošu vai ciešanas izraisošu».

Taču, ņemot vērā tiesību aizstāvju organizāciju un arī likumdevēju brīdinājumus, ka jaunie noteikumi ir pārāk vispārināti, Lordu palāta atbalstīja nepieciešamību veikt grozījumus jauno noteikumu konkretizēšanai.

Bijušais policijas priekšnieks lords Džofrijs Diars brīdināja, ka gadījumā, ja iecere tiktu apstiprināta ar līdzšinējo formulējumu, tā varētu tikt «izmantota pret jebkuru no mums».

«Pastāv risks, ka tā tiktu izmantota pret tiem, kas cenšas miermīlīgi protestēt, pret trokšņainiem bērniem uz ielas, pret sludinātājiem, gleznotājiem, dziedātājiem, bērniem Helovīna vakarā, baznīcu zvanu zvanītājiem, mērķī šāvējiem, nūdistiem,» sacīja Diars. «Mani joprojām privāti kaitinās tie, kuri ielien man priekšā rindā uz autobusu, tie, kuri pie sava biroja smēķē lielās grupās, dzērāji, kuri pie bāriem vasaras vakaros bloķē ietvi, tie, kuri liek kājas uz sēdvietām sabiedriskā transportā, tie, kuri skaļi protestē pie parlamenta vai manas bankas filiāles. Taču šādos gadījumos nevajadzētu pieļaut, ka par to draud ierobežojoša procedūra, pamatojoties uz traucēšanu un apgrūtinājumu.»

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu