Lieldienu kuļičs (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:ITAR-TASS/Scanpix

Nepieciešams:

1 kg miltu
12 olu dzeltenumi + 1 ola
300 g cukura
200 g sviesta
500 ml saldā krējuma
50 g rauga
1 tējkarote vaniļas cukura
sāls
100 g rozīņu
100 g sukāžu
100 g mandeļu

Glazūrai:

1 glāze pūdercukura
2 olu baltumi
2 ēdamkarotes citronu sulas

Pagatavošana:

Siltā krējumā iejauc raugu, nedaudz cukura un 500 g miltu, mīklai ļauj uzrūgt.

Sviestu saputo ar cukuru, sāli un vaniļas cukuru. Uzputotai masai pieliek olu dzeltenumus, saputo. Uzrūgušajai mīklai pieliek sviesta maisījumu, riekstus, sukādes, sasmalcinātas mandeles, miltus, samīca.

Kuļiča formiņas ietauko (ja tādas nav, var izmantot krūzītes, kurās ieliek cepampapīru. Mīklu formiņā liek tā, lai aizpildītas 2/3 daļas. Mīklai ļauj uzrūgt, pārsmērē ar olu, cep 200 grādos gatavas.

Glazūrai pūdercukuru ar olbaltumiem un citronu sulu saputo stingrās putās. Atdzisušus kuļičus rotā ar glazūru, pārkaisa ar riekstiem, krāsainiem cukura rotājumiem, šokolādi.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu