Lieldienu maize

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Sastāvdaļas

3 glāzes miltu
25 g rauga
1 glāze piena
5 olu dzeltenumi
200 g sviesta
150 g cukura
150 g rozīņu
1 citrons
vaniļas cukurs
ola pārsmērēšanai
sāls

Pagatavošana:

Pienu uzsilda, pieliek šķipsniņu sāls, rīvētu citrona mizu, raugu, olu dzeltenumus, cukuru, ēdamkaroti vaniļas cukura, miltus. Samīca mīklu, liek siltumā uzrūgt. Uzrūgušai mīklai piemīca mīkstu sviestu un rozīnes. Cepamās formas iesmērē ar sviestu, pilda mīklu apmēram 1/3 no  formas.Var izmantot keksa formas vai krūzītes. Mīklai ļauj uzrūgt, pārsmērē ar sakultu olu. Maizi cep 200 grādos, līdz virsiņa brūna.

No šīs mīklas var veidot nelielas maizītes, pīņu maizes, kukulīšus utt. Gatavas maizītes var rotāt ar pūdercukuru vai cukura glazūru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu