LKA aicina svinēt pavasari mūzikas un kultūras pasākumā «Valpurģi» (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

30. aprīlī, Latvijas Kultūras akadēmijā (Ludzas ielā 24) norisināsies ikgadējais studentu veidotais mūzikas un kultūras pasākums «Valpurģi». No pasākuma sākšanās plkst. 19.00 līdz pašam rītam apmeklētājiem būs iespēja izbaudīt dzīvo mūziku, dejot, skatīties aktuālās jauno režisoru filmas un atpūsties dārzā pie ugunskura, portālam «Apollo» pastāstīja Latvijas Kultūras akadēmijas Studentu padomes kultūras virziena vadītāja Paula Jansone.

Šogad pasākums sadalīts divās daļās. Līdz pusnaktij uzstāsies regeja un ska mūzikas žanru grupas, tādas kā «2tie», «Oranžās brīvdienas» un «Gapoljeri», bet pēc raganas dedzināšanās sāksies nakts pasākuma daļa, kas sevī ietvers smagākas mūzikas performances - uzstāsies «Burn in Blizzard», «Indygo» un «Band mango», ko papildinās ķecerīgas aktivitātes akadēmijas dārzā. Visu nakti dārzā iespējams satikt dzīvo liesmu pie ugunskura un klausīties stāstos par raganām, to vēsturi un dzīvi šodien. Apmeklētājiem būs pieejamas deju un citu aktivitāšu meistarklases, sportiska izklaide (kā lokšaušana), «chill out» zona ar kultūras akadēmijas audiovizuālās mākslas studentu veidotām filmām, «Fobo» fotostūris un vēl.

Latvijas Kultūras akadēmija ir vide, kur uzturas apņēmīgi, intelektu mīloši un daudzpusīgi cilvēki. Gan studentus, gan pasniedzējus vieno kopīgas intereses un viens no viņu galvenajiem mērķiem ir attīstīt un pilnveidot Latvijas kultūras dzīvi. Kopīgi strādājot, ir izveidojies ikgadējs nakts pasākums «Valpurģi». Tika paņemta īpatnēja tradīcija un transformēta, līdz sasniedza populistiska pasākuma veidolu.

Valpurģu nakts pasaulē ir pazīstama kā nakts, kad tiek sveikta pavasara iestāšanās. Senos laikos šis bijis raganu sanākšanas rituāls, kurā tās dejojušas ap ugunskuru. Attīstoties sabiedrībai, 30. aprīļa naktī cilvēki sāka raganas dedzināt, nicinot to ķeceriskos izgājienus. Latvijas Kultūras akadēmija apvienoja abas paražas: tiek kurts ugunskurs, sveikts pavasaris ar trakām dejām un pusnaktī sadedzināta ragana.

«Valpurģi» norisinās Latvijas Kultūras akadēmijas teritorijā, Ludzas ielā 24 - lielajā zālē, pagalmā, dārzā un mazajā zālē.

Biļetes iesējams iegūt pasākuma dienā pie ieejas, tās maksa: 5 €.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu