Motosezonas atklāšanā avarē motociklists; autovadītāji sašutuši (377)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Biedrības «Latvijas Motoklubu asociācija» šodien rīkotajā motobraukšanas sezonas atklāšanā piedalījušies ap 2000 dalībnieku, aģentūrai LETA sacīja asociācijas vadītājs Aivars Freimanis jeb Frīdis.

Lietus dēļ motociklu parādes dalībnieku šogad bija uz pusi mazāk nekā pērn, kad brauciena dalībnieku skaits tika lēsts ap 4000 motociklistu.

Kā novēroja aģentūra LETA, lietus apgrūtināja motociklistiem braukšanu, kā rezultātā uz Gaisa tilta mitrā bruģa vai sliedēm viens no tiem izslīdēja un krita.

Negadījums esot noticis, jo rokerim bijis nepieciešams apbraukt mašīnas, kurām tur nemaz nevajadzēja būt, sacīja Frīdis.

Uz notikuma vietu tika izsaukti mediķi. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša aģentūru LETA informēja, ka cietušais vīrietis pēc kritiena no sava transportlīdzekļa nogādāts slimnīcā ar dažādiem lūzumiem.

Mediķiem, kuri ieradušies notikuma vietā, tikusi sniegta informācija, ka motobraucējs nokritis pats un sadursme ar citu transportlīdzekli nav notikusi.

Frīdis tomēr sezonas atklāšanu novērtēja kā ļoti labi izdevušos, jo, spītējot laika apstākļiem, ieradušies daudz cilvēki. Nevis laika apstākļi, bet gan braucēju aizrautība, vai šodien viņi pievinojās motociklu parādei, uzsvēra Freimanis. «Nagi salst un elpu var redzēt, bet šis pasākums, kas vērtējams kā motobraucāju Jaunais gads, visiem sniedz pozitīvas emocijas,» akcentēja asociācijas vadītājs.

Tikmēr vairāki autovadītāji portālam «Apollo» pavēstīja, ka motosezonas atklāšanā Brīvības iela bija ilgstoši slēgta.

«Aptuveni stundu bija jāgaida, kamēr motociklisti izrādīsies. Kāpēc šāds pasākums jārīko pilsētas centrā? Ja man ir jāsteidzas, nevienam neinteresē, kā lai šo parādi apbraucu?» jautā autovadītājs Andris.

Motobraucēju kolonna šodien devās braucienā cauri visai Rīgai no Zaķusalas līdz Biķernieku sporta bāzei Mežciemā.

Saskaņā ar Valsts policijas novēroto, pasākums ir noritējis ļoti mierīgi un saskaņā ar aptuveniem aprēķiniem pasākumā ir piedalījušies apmēram 1500 motobraucēju, aģentūra LETA sacīja policijas preses pārstāve Lita Juberte.

Komentāri (377)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu