NA lūgs Ētikas komisijai izvērtēt Kabanova iespējamo atrašanos reibumā Saeimā (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) plāno vērsties Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā par Saeimas deputāta Nikolaja Kabanova (SC) iespējamo atrašanos reibumā Saeimas Valstiskās audzināšanas apakškomisijas sēdē, aģentūrai LETA sacīja VL-TB/LNNK līderis Raivis Dzintars.

Rīt, 26.septembrī, iesniegumu varētu parakstīt kāds no nacionālās apvienības deputātiem, skaidroja Dzintars. Viņš pats to nevarot darīt, jo ir Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas loceklis.

Dzintars skaidroja, ka notikušais bijis acīmredzams. Viņš pats alkohola smārdu komisijas sēdes laikā neesot sajutis, bet vairāki klātesošie viņam esot teikuši, ka tas bijis jūtams.

VL-TB/LNNK preses sekretāre Laila Ozoliņa skaidroja, ka iesniegumā tiks norādīts uz deputātu ētikas kodeksa vairāku punktu pārkāpumu, jo deputāts sēdē piedalījās reibuma stāvoklī un ar saviem izteikumiem citu deputāta uzrunas laikā traucējis apakškomisijas sēdi.

Kā ziņots, apakškomisijas deputāti šodien žurnālistiem izteica aizdomas, ka viņu kolēģis Kabanovs uz sēdi varētu būt ieradies iereibis. Kā novēroja aģentūra LETA, šodien apakškomisijas sēdē Kabanova izturēšanās varēja radīt aizdomas, ka viņš ir «kunga dūšā». Arī vairāki deputāti pēc sēdes izteica neapmierinātību ar to, ka kolēģis uz darbu ir ieradies iereibis.

Kabanovs šodien centās izvairīties no komunikācijas ar žurnālistiem un neatbildēja uz vairākkārtīgi uzdotajiem jautājumiem, vai uz Saeimas apakškomisiju ieradies alkohola reibumā. Sazvanīts pēc divām stundām, Kabanovs bija kļuvis runīgāks. Telefonsarunā viņš norādīja, ka apgalvojumi par alkohola lietošanu esot «neslavas celšana» un ka viņš alkoholu neesot lietojis nedz pirms komisijas sēdes, nedz tās laikā.

Savukārt portālā «Tvnet» publicētais sarunas ar politiķi audioieraksts liecina, ka deputātam šodien varētu būt bijušas grūtības kvalitatīvi veikt darba pienākumus - lai arī galu galā viņš noliedzis alkohola lietošanu, no sākuma Kabanovs nav varējis atminēties, kāds jautājums komisijas sēdē skatīts, turklāt viņš ilgstoši izvairījies no tiešas atbildes uz jautājumu, vai Saeimā bija ieradies piedzēries.

SC Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs aģentūrai LETA apgalvoja, ka Kabanovu šodien neesot saticis. Ja apstiprinātos, ka deputāts darbā ieradies iereibis, Urbanovičs būtu «izbrīnīts un sašutis».

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu