Nākamajā nedēļā gaidāmi nepastāvīgi laika apstākļi (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Agnese Gulbe/LETA

Iestājoties februārim, stabilo salu jau nomainījis atkusnis, Latviju šķērso arī nokrišņu zonas, bet gaisa temperatūrai paaugstinoties virs 0 grādiem, saplok arī jau tā plānā sniega sega.

Šajās brīvdienās un arī nākamajā darba nedēļā ziemas laika apstākļi saglabās šo savu nepastāvīgo raksturu, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Sestdien Latviju šķērsos nokrišņu zonas, kas rietumu un centrālajos rajonos atnesīs lietu un slapju sniegu, savukārt austrumu rajonos galvenokārt tikai slapju sniegu. Pūtīs mērens dienvidu puses vējš, kas jūras piekrastē brāzmās sasniegs 15-19 metrus sekundē (m/s). Naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz -2...+3 grādiem, bet dienā visā Latvijā būs +1...+4 grādus silts. Svētdien nokrišņu zona no Latvijas atkāpsies, arī vējš vairs nebūs tik stiprs, bet gaisa temperatūra būtiski nemainīsies.

Līdzīgi laika apstākļi saglabāsies visu nākamo darba nedēļu, plašākā nokrišņu zona no dienvidrietumiem Latviju šķērsos otrdien pēcpusdienā un naktī uz trešdienu, nesot galvenokārt slapju sniegu. Valdošie būs lēni līdz mēreni dienvidu puses vēji, pirms nokrišņu zonas otrdien tie iegriezīsies no austrumu puses un pastiprināsies, brāzmās sasniedzot 13-16 m/s, arī nedēļas beigās sāks pastiprināties dienvidu vējš.

Bet gaisa temperatūra nākamajā nedēļā jau lielākoties būs augstāka par 0 grādiem, tikai naktīs, debesīm skaidrojoties, nedaudz piesals. Vēsākās būs naktis uz otrdienu un piektdienu, kad termometra stabiņš noslīdēs līdz -1...-5 grādu atzīmēm. Šādos apstākļos uz ceļiem nakts un rīta stundās bieži veidosies apledojums.

Sniega sega, valdot pozitīvām gaisa temperatūrām, kusīs, tomēr nedēļas vidū, Latviju šķērsojot nokrišņu zonai, tās biezums palielināsies.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu