Negribu dzīvot ar vecākiem!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

No cik gadiem Latvijā jaunietis drīkst izvēlēties, ka nevēlas dzīvot ar vecākiem? Tikai no 18?  Man mājās ir tāda situācija, ka tiešām labāk dzīvot vienai zem tilta. Izmisumā(14)

Sveika! Lai dzīvotu atsevišķi no vecākiem, tev vispirms jāzina, kur dzīvosi un kā iztiksi – ja tev ir iespēja padzīvot, piemēram, pie vecvecākiem, tu ar vecākiem un vecvecākiem vari par to vienoties. Vislabāk, protams, to izrunāt kādā mierīgākā brīdī, jo strīda karstumā izteiktas, šīs prasības var visu tikai padarīt vēl sarežģītāku.

Otra iespēja ir izvēlēties mācības internātskolā un mājās pavadīt tikai brīvdienas.

Trešā – pagaidām samierināties ar situāciju, bet meklēt tevi interesējošu skolu ar kopmītnēm, kur iestāties pēc devītās klases pabeigšanas.

Ceturtā iespēja – mājās uzturēties pēc iespējas mazāk, atrodot sev ārpusskolas nodarbības un mājasdarbus gatavojot kaut vai skolas bibliotēkā. Izeju noteikti var atrast. Galvenais atceries, ka vecāku nesaskaņās tavas vainas nav. Gan jau viņi paši tās atrisinās, bet tu saudzē sevi un plāno uz priekšu, kā vislabāk sākt patstāvīgu dzīvi. Lai veicas!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu