NHL vēl nav izlēmusi par hokejistu piedalīšanos 2018. gada Olimpiādē (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadība vēl nav izlēmusi, vai ļaus līgas spēlētājiem piedalīties 2018. gada Ziemas olimpiskajās spēlēs, kas risināsies Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā.

NHL hokejisti startē Ziemas olimpiskajās spēlēs kopš 1998. gada Nagano Olimpiādes.

«Protams, NHL spēlētāju līdzdalība spēlēs ir ļoti svarīga,» atzina NHL komisārs Gerijs Betmens. «Taču viss tiek atspoguļots tā, ka bez NHL spēlētājiem turnīrs vispār nenotiktu. Olimpiskais hokeja turnīrs jebkurā gadījumā aizritētu, tas vienkārši būtu mazliet citādāks

Šogad iestājies visilgākais NHL sezonas starpposms prestižās līgas vēsturē, jo kopumā Sočos piedalās 150 NHL spēlētāji.

Pagaidām vēl nav zināms, kad NHL vadība varētu paziņot savu lēmumu, tomēr Betmens skaidro, ka līdz nākamajām spēlēm vēl ir pietiekoši daudz laika.

«Lēmums joprojām nav pieņemts, tas svārstās. Ļoti svarīgi, lai tas, ko mēs pieņemtu, būtu ar pamatotu iemeslu. Šī ir jau piektā Olimpiāde pēc kārtas, kurā NHL spēlētāji tiek pārstāvēti. Tomēr katra no iesaistītajām pusēm var saskatīt bažas vai arī izvirzīt savas vēlmes, vai tā būtu Olimpiādes rīkotāju komiteja, Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK), NHL un tās Spēlētāju asociācija (NHLPA), vai paši hokejisti,» piebilda NHL komisārs.

Tāpat Betmens atzina, ka Sočos notiekošais turnīrs NHL vadību apmierina. «Līdz šim brīdim redzēto un piedzīvoto vērtējam atzinīgi.»

Tikmēr pazīstamais zviedru hokejists Daniels Alfredsons atzinis, ka būtu ļoti sarūgtināts, ja NHL spēlētāji Olimpiādē nepiedalītos. «Tā ir neaprakstāma pieredze,» skaidroja pieredzējušais NHL hokejists.

Kā zināms, aizvadītajā vasarā tikai ar ilgām pārrunām tika pieņemts lēmums par NHL spēlētāju dalību Soču olimpiskajās spēlēs.

Phjončhana olimpisko spēļu rīkošanas tiesības ieguva 2011. gadā, kad apsteidza tādas pilsētas kā Minhene (Vācija) un Ansī (Francija). Paredzēts, ka Phjončhanas olimpiskās spēles norisināsies no 9. līdz 25. februārim.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu