Olu vaniļas krēms ar auzu pārslu griljāžu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai arī tradicionāli Lieldienās ierastākā maltītes sastāvdaļa ir olas, noderīgi atcerēties - tie ir svētki, kad galdā var celt visu svaigo, veselīgo, vieglo, ko sarūpējis pavasaris. Līdz ar dabas atmodu iespējams svētku maltīti variēt, izmēģinot arvien jaunas garšu kombinācijas. Rihards Frīdenbergs-Kalniņš, restorāna Eco Catering dibinātājs un šefpavārs, un Dobeles dzirnavnieks aicina būt radošiem un piedāvā recepti, kas ļaus gan pārsteigt sev mīļos, ģimeni un ciemiņus, gan palutināt sevi ar pavasarīgiem ēdieniem.

Olu un Burbonas vaniļas krēms ar auzu pārslu griljāžu

Nepieciešams:

200g Mascarpone
5g Burbonas vaniļas
100g auzu pārslu
10g sviesta
20g cukura
60g olu dzeltenuma.

Alternatīva Burbonas vaniļai varētu būt vaniļas cukurs.

Krēmam karsta ūdens peldē saputo olu dzeltenumus ar cukuru, pievieno Burbonas vaniļas sēkliņas, saputo Mascarpone un iecilā to olu dzeltenumos, līdz masa kļuvusi gaisīga. Atceries – ūdenim jābūt 70 – 80 grādu temperatūrā (nevis vārošam, lai olas nesaiet kunkuļos). Lai izveidotu griljāžu, apcep auzu pārslas, līdz tās kļūst zeltaini brūnas, pievieno sviestu. Turpini cept, pievieno cukuru un maisi, kamēr tas izkūst. Tad griljāžu atdzesē. Liec krēmu šķīvī, pārber ar griljāžu un izdekorē ar svaigām avenēm.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu