Nepieciešams:
Overņas pastēte (32)
675g cūku aknu
675g trekna bekona
450g svaiga cūkas vēdera gabala
55g sviesta
115g smalki sagrieztu sīpolu
4 ēdamkarotes miltu
200 ml sausa baltvīna
3 olas
2 ēdamkarotes brendija
6 lielas ķiploka daiviņas
pipari
šķipsniņa virču
muskatrieksts
karijs
cauraudzis bekons vai cūkas speķis cepamās veidnes izklāšanai
Pagatavošana:
Samaliet aknas, bekonu un vēdera gabalu trīs līdz četras reizes gaļas mašīnā (lietojiet smalkāko sietiņu). Izkausējiet kastrolī sviestu un apcepiet sīpolus zeltaini brūnus un mīkstus. Pielieciet malto gaļu, pievienojiet ar miltiem šķidrā putriņā sajauktu vīnu, viegli sakultas olas, brendiju un ļoti smalki sagrieztu ķiploku. Pielieciet sāli, piparus, virces, muskatriekstu un kariju. Ar rokām gaļas masu labi samīciet un sapildiet keramikas traukos, kas izklāti ar caurauguša bekona vai speķa šķēlītēm. Cepiet vāji karstā cepeškrāsnī 170 grādu temperatūrā, ūdens peldē 1,5 - 2 stundas - atkarībā no trauka dziļuma.
Šī pastēte nāk no ķiploku galvaspilsētas Overņas Francijā, kur pat baznīcā vēdī svaigu ķiploka galviņu viltīgi svaigā smarža.