«Palladium» koncertzālē novērsti iespējamie apdraudējumi apmeklētājiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Koncertzāles «Palladium» pārstāvji novērsuši nepilnības būves ugunsdrošības sistēmās, tādējādi šobrīd kultūras centra apmeklētājiem nav saskatāms apdraudējums, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas pilsētas Būvvaldes pārstāve Kristīne Pētersone.

«Kultūras centra «Palladium» pārstāvis uzsācis nepieciešamo dokumentu iesniegšanu un uzrādījis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta izdotu atzinumu, kas apstiprina, ka iespējamā bīstamība ir novērsta un šobrīd nav iebildumu būvobjekta pieņemšanai ekspluatācijā no ugunsdrošības viedokļa,» skaidroja Pētersone.

Būvvaldes vadītāja vietnieks Inguss Vircavs norādīja, ka šobrīd vēl tiek kārtota nepieciešamā dokumentācija būvobjekta pieņemšanai ekspluatācijā. Būtiskākais, ka esam saņēmuši Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta atzinumu par drošības noteikumu ievērošanu un šobrīd nav saskatāms apdraudējums kultūras centra «Palladium» apmeklētājiem,» atzina Rīgas pilsētas Būvvaldes vadītāja vietnieks Inguss Vircavs.

Jau ziņots, ka būvvaldes inspektori 5.decembrī pēc iedzīvotāju aicinājuma veikuši pārbaudi «Palladium» un konstatējuši, ka būve, kurā jau kopš 28.septembra notiek aktīva darbība, koncerti un pasākumi, vēl nav nodota ekspluatācijā.

«Palladium» īpašnieki uzsvēra, ka primāri rūpējušies par to, lai koncertzāle būtu apmeklētājiem droša, taču birokrātiskās procedūras ieilgušas, tāpēc nepieciešamie dokumenti vēl nav nokārtoti. Par šo pārkāpumu uzņēmējiem var piemērot līdz 5000 latu sodu. Rīgas domes Administratīvajā komisijā šis gadījums tiks vērtēts otrdien, 20.decembrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu