Pāris savā īpašumā uziet miljoniem vērtus naudas podus (42)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Kāds pāris Kalifornijā, vedot pastaigā savu sunu, atradiszelta naudas podus. Pareizāk sakot, zelta naudas podus atrada viņu suns, kurš sācis tos kašāt ārā no zemes.

Pāris, kurš vēlējies palikt anonīms, uzgājis podus ar 19, gadsimta zelta monētām. Šis var būt lielākais naudas atradums, kāds jebkad uziets ASV. Podos atrodas 10 miljoni dolāru. Nauda ir kalta laika posmā no 1847.gada līdz 1894.gadam. Monētas saliktas kopā pēc to vērtībām vairākās kārbās un ir labi saglabājušās.

Šobrīd tirgū vienas atrastās monētas cena var būt no 27000 dolāru līdz vienam miljonam dolāru par katru.

Nauda uzieta pāra lauku īpašumā, un viņiem nav ne jausmas, kas to tur varētu būt atstājis.

Pāris ir materiāli nodrošināts un nealkst pēc lielām bagātībām. Lielāko daļu monētu viņi pārdos un nolēmuši naudu ziedot labdarībai. Anonimitāti pāris vēlas saglabāt tāpēc, lai viņu īpašumu «nepsēstu» bagātību meklētāji.

Lielākie naudas atradumi Amerikā bijuši 1985.gadā, kad kāds strādnieks atradis miljonu vērtu krājumu. Vairāk nekā 400000 sudraba dolāru tika atrasti kāda 1974.gadā miruša vīrieša mājā. Nauda vēlāk pārdota par 7,3 miljoniem dolāru.

Komentāri (42)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu