Pasaules lielākais pārtikas preču izplatītājs prezentē ideālā kravas auto versiju (34)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Pasaulē lielākais pārtikas preču izplatītājs «Walmart» iepazīstinājis ar īpaši viegla, ekonomiska un videi draudzīga kravas auto konceptu.

Jaunais auto varēs pārvadāt preces, ievērojami samazinot CO2 izmešus. Tā korpuss pamatā ir veidots no oglekļa šķiedras materiāla, kas būtiski samazina kravas auto svaru. Tā kravas nodalījumu veido 16 metrus gari oglekļa šķiedras paneļi, kas ir līdz šim lielākie, jebkad izgatavotie, šāda materiāla paneļi.

Projekts, kas nodēvēts par WAWE konceptu, piedāvā arī īpašas ērtības auto vadītājam. Vadītāja kabīnes koncepts izstrādāts sadarbībā ar Pirmās formulas «McLaren» komandu. Vadītāja vieta novietota kabīnes centrā, ļaujot šoferim īpaši labi pārraudzīt ceļu. Vadītāja rīcībā būs arī informācijas ekrāns, kas sniegs būtisku ceļa, maršruta un kravas informāciju.

Kravas auto ir izveidots aerodinamisks korpuss, kas tam ļauj samazināt gaisa pretestību un būt vēl ekonomiskākam. Automašīna aprīkota ar uzņēmuma patentētu turbīnu, kas brauciena laikā ražos un baterijās uzkrās elektroenerģiju.

Pagaidām uzņēmums vēl nav nosaucis konkrētus termiņus, kad projekts varētu tikt īstenots nākamajā fāzē. Zināms šķērslis varētu būt dārgā oglekļa šķiedras elementu ražošana, pat neraugoties uz to, ka tie kravas auto svaru samazina par 1800 kilogramiem.

)

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu