Pavļuts ir gatavs turpināt darbu ekonomikas ministra amatā (34)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Daniels Pavļuts (RP) joprojām ir gatavs turpināt darbu ekonomikas ministra amatā, biznesa portālam «Nozare.lv» apliecināja ministra preses sekretāre Daiga Grūbe.

Viņa uzsvēra, ka Pavļuts ir gatavs turpināt darbu, lai nodrošinātu, ka sāktās reformas ekonomikas politikā turpinās.

«Tas attiecas gan uz enerģētikas politiku, gan valsts un pašvaldību uzņēmumu reformu, gan ātro kredītu ierobežošanu, gan arī būvniecību, kurā jāpanāk stingrākas kvalitātes, drošības, kompetences un uzraudzības prasības,» sacīja Grūbe.

Kā ziņots, Ministru prezidenta amatam nominētā kandidāte Laimdota Straujuma (V) atzina, ka vispirms jāsagaida, kad Reformu partijas (RP) valde oficiāli izvirzīs Pavļutu kā ministra amata kandidātu, tad viņa arī varēs lemt par tālāko rīcību. Pagaidām Straujuma nav devusi skaidru atbildi, vai nākamajā valdībā darbu varēs turpināt pašreizējais ekonomikas ministrs Pavļuts.

Iepriekš Straujuma žurnālistiem atzina, ka attiecībā uz Pavļuta kandidatūru viņu mulsina tas, ka valdība uzņēmās atbildību par Zolitūdes traģēdiju, bet atbildīgā ministrija par būvniecības procesu ir Ekonomikas ministrija. Tāpat viņa ar Pavļutu pārrunājusi jautājumu par jauno Būvniecības likumu, kam ir jāstājas spēkā 1.februārī, bet ne visi vajadzīgie Ministru kabineta noteikumi ir izskatīti valdībā.

Savukārt RP paziņoja, ka šovakar, 16.janvārī, valdes sēdē attiecīgajiem ministru amatiem oficiāli izvirzīs ekonomikas ministru Pavļutu, ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (RP) un iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (RP), žurnālistiem sacīja RP valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters.

Ministru kabineta sastāvs būs jāapstiprina Saeimas balsojumā, kas varētu notikt 22.janvārī.

Pavļutu ekonomikas ministra amatā pēc 2011.gada Saeimas vēlēšanām virzīja RP. Viņš šajā amatā ir kopš 2011.gada 25.oktobra.

Pavļuts šā gada 11.janvārī kļuva par RP biedru.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu