Pavļuts: Īrijas latvieši ir un būs pieprasīts darbaspēks dzimtenē (131)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Īrijas latvieši, kuri vēlēsies atgriezties Latvijā, ar savu jauniegūto pieredzi un valodas zināšanām ir un būs pieprasīts darbaspēks dzimtenē, intervijā Latvijas ziņu portālam Īrijā «Baltic-Ireland» apgalvo ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

«Latvijā akūti trūkst kvalificētu speciālistu, mūsu prioritāte ir šādu cilvēku apzināšana un piesaistīšana,» norāda Pavļuts.

Tāpat ministrs uzsver, ja Latvijā atgriezīsies cilvēki, kuri veidos savu biznesu, tad pēc tam šajos uzņēmumos būs vajadzīgi ar darbinieki, kuru kvalifikācija nav tik augsta, bet primārais ir uzņēmējdarbības potenciāls. «Ir ļoti svarīgi, lai netiktu norakstīts neviens cilvēks, bet tautiešu reemigrācija ir jāsāk ar kvalificētu speciālistu piesaistīšanu Latvijai,» uzskata ekonomikas ministrs.

Ministrs portālam stāsta, ka ekonomikas izaugsme Latvijā ir uz palikšanu. «Pēc krīzes esam sapratuši, ko nozīmē kārtīgi saimniekot, un apjautuši pašu nopelnītās naudas vērtību. Latvijas ekonomika attīstās, notiek uzņēmumu modernizācija un attīstība, kam pamatā ir mērķtiecīgs darbs. Jau tagad atsevišķās nozarēs algas ir tikpat lielas, kā bija pirms krīzes, tādēļ ir visi iemesli uzskatīt, ka Latvijas ekonomika attīstīsies arī turpmāk. Tomēr jāņem vērā, ka no strādājošajiem jau tagad tiek prasītas mūsdienīgas prasmes un zināšanas, un turpmāk tas būs vēl aktuālāk, vienkārša darba darītājiem lielas algas solīt nevaram,» atzīst ekonomikas ministrs.

Vaicāts, kā norit sadarbība ar diasporas veidošanu, Pavļuts norāda, ka «sadarbība ar diasporu, ja ar to saprotam pēdējā laika emigrantus, ir iedīgļa stadijā». Pēc viņa domām, lai nepazaudētu šos cilvēkus, Latvijai ir jāpalīdz nostiprināties diasporas organizācijām.

Portāls uzsver, ka Pavļuts ir pirmais politiķis, kurš «atbrauca tieši pie tautiešiem Īrijā, nevis kā citi - vēlēšanu kampaņas ietvaros vai tikšanos ar tautiešiem apvienojot ar darba vizīti Īrijā». Tāpat portāls min, ka Pavļuts ir pirmais, kurš reemigrācijai pievērsies darbos, nevis tikai vārdos.

Jau ziņots, ka ekonomikas ministrs Pavļuts šajās dienās apmeklē Īriju un Lielbritāniju, lai tiktos ar Latvijas diasporas pārstāvjiem un kopīgi diskutētu par reemigrācijas atbalsta pasākumu plāna priekšlikumiem un nepieciešamajiem rīcības virzieniem ciešākas saiknes veidošanai ar Latvijas diasporu ārvalstīs, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja Ekonomikas ministrijā.

Komentāri (131)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu