Pēdējo nedēļu var pieteikt būves «Gada balvai Rīgas arhitektūrā» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renāte Briede/LETA

Vēl šīs nedēļas laikā - līdz 7.jūnijam, Rīgas pilsētas arhitekta birojs aicina izvirzīt būves arhitektūras sasniegumu skatei «Gada balva Rīgas arhitektūrā». Dalībniekus - būves un to autorus - skatei var izvirzīt Rīgas pilsētas arhitekta birojs, valstiskās un nevalstiskās institūcijas un organizācijas, kā arī jebkura juridiska un fiziska persona. Skatei var tikt izvirzītas 2012. gadā ekspluatācijā nodotās būves, īpaši atzīmējot jauno objektu nozīmi pilsēttelpas kvalitātes nodrošināšanā. Gada balva tiks piešķirta skatē par labāko atzītās būves autoram vai autoriem, portālu «Apollo» informēja Ilvars Metnieks, Rīgas pilsētas arhitekta biroja pārstāvis.

«Šī gada būvju skatē īpaši tiks meklēti un atzīmēt labākie piemēri pilsētas dzīvojamās vides ilgtspējas nodrošināšanā, pievēršot uzmanību tādiem raksturlielumiem kā energoefektivitāte, vides pieejamība un universālais dizains, novērtējot paveikto gan Rīgas vēsturiskajā centrā, gan apkaimēs un mikrorajonos,» uzsver Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis.

Skati organizē pašvaldības aģentūra «Rīgas pilsētas arhitekta birojs» sadarbībā ar Rīgas domes struktūrvienībām un partneriem. Plānots, ka skate notiks vairākos posmos:

1) Būvju izvirzīšana skatei un skates dalībnieku reģistra veidošana;

2) Skates dalībnieku vērtēšana un balvas pretendentu atlase;

3) Balvas pretendentu vērtēšana un lēmuma par galvenās balvas un atzinību ieguvējiem pieņemšana;

4) Arhitektūras sasniegumu prezentācija un balvas pasniegšana oktobra pirmajā pirmdienā - Pasaules arhitektūras dienā.

Lai izveidotu šī gada skates dalībnieku reģistru, Rīgas pilsētas arhitekta birojs aicina sniegt priekšlikumus skates dalībnieku sarakstam, līdz šī gada 7.jūnijam nosūtot pieteicēja rīcībā esošo informāciju par objektu (nosaukums, adrese, pasūtītājs, projektētāji - autori, uzņēmumi, projektēšanas laiks, būvniecības laiks, tehniski ekonomiskie rādītāji, norādes uz publikācijām plašsaziņas līdzekļos u.c.), kā arī norādot argumentus, kāpēc konkrētais objekts būtu iekļaujams skates darbu sarakstā. Pieteikumi objektu iekļaušanai skatē nosūtāmi Rīgas pilsētas arhitekta birojam pa pastu uz Dzirnavu iela 60 A-21, Rīga, LV-1050, Latvija, vai e-pastu: RPAB@riga.lv.

Informācija par skati atrodama biroja mājaslapā internetā www.pilsetasarhitekts.riga.lv.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu