Plāno atjaunot sociālās apdrošināšanas iemaksu griestus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

Labklājības ministrijai līdz 18.augustam ir jāizstrādā priekšlikumi sociālās apdrošināšanas iemaksu griestu atjaunošanai, otrdien valdība nolēma slēgtajā sēdes daļā.

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) žurnālistiem sacīja, ka patlaban viņš nezinot, kādi varētu būt šie griesti.

Tāpat, pēc ministra teiktā, priekšlikumi netiks izstrādāti, lai gūtu kādu ietaupījumu, bet gan lai izvairītos no krāpšanas gadījumiem.

Kā ziņots, Labklājības ministrijas sagatavotie grozījumi normatīvajiem aktiem paredzēja pabalstu maksimālā apjoma jeb griestu ieviešanu gadījumos, kad rodas aizdomas par valsts budžeta līdzekļu izkrāpšanu, taču minētais priekšlikums neguva valdības atbalstu.

2008.gada 19.jūnijā pieņemtie grozījumi likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu" paredzēja atcelt sociālās apdrošināšanas iemaksu maksimālo apmēru no 2009.gada 1.janvāra līdz 2013.gada 31.decembrim. Līdz ar to minētajā laika periodā apdrošināšanas iemaksas jāveic no visiem ienākumiem un netiks aprēķinātas pārmaksātās valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas jeb iemaksas, kas veiktas virs Ministru kabineta noteiktā maksimālā apmēra.

2008.gadā maksimālie ienākumi, no kuriem bija jāveic sociālās apdrošināšanas iemaksas, bija 29 600 lati gadā.

Tā kā iemaksu objekta maksimālais apmērs tiek atcelts laikā no 2009. līdz 2013.gadam, pārmaksātās iemaksas, kas šajā periodā tiks veiktas no ienākumiem virs iemaksu objekta maksimālā apmēra, netiks aprēķinātas un tiks atmaksātas laikā no 2010. līdz 2014.gadam.

Šogad tiks veikta pārmaksāto iemaksu aprēķināšana un atmaksāšana tām personām, kuras 2008.gadā veica iemaksas no ienākumiem virs iemaksu objekta maksimālā apmēra.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu