Policija noskaidrojusi, ko dzēra Jelgavā bojāgājušie (145)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: poperotico, CC BY-NC 2.0

Valsts policijas rīcībā esošā sākotnējā ekspertīze liecina, ka Jelgavā seši cilvēki zaudējuši dzīvību, dzerot metilspirtu. Tā trešdienas rītā sarunā Latvijas Televīzijā apstiprināja Zemgales reģiona policijas pārvaldes šefa vietnieks Juris Staļģevics.

Staļgevics norādīja, ka viela, ko lietojuši bojāgājušie un cietušie, ir 99% metilspirts. «Tā ir indīga viela, ko izmanto rūpniecībā, taču to nekādā gadījumā nedrīkst lietot cilvēki,» sacīja policijas pārstāvis.

Tāpat policija norāda, ka ir noskaidrota ķēde, kā viela nonākusi nelegālā alkohola tirgoņu rīcībā. «To oficiāli tirgoja kāds uzņēmums, taču to tagad negribētu nosaukt. Viela nonāca pie šiem tirgoņiem, kas pamēģinājuši vielu realizēt točkās,» sacīja viņš.

Policija izmeklēšanā skaidros, vai aizturētie apzinājušies, ka pārdod indīgu vielu, taču jau tagad policisti uzskata, ka noziegums izdarīts apzināti. «Visas nozieguma izdarīšanā iesaistītās personas ir aizturētas, citu vairs nav,» teica Staļgevics.

Arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) sarunā LNT raidījumā «900 sekundes» apstiprināja, ka bojāgājušie lietojuši metanolu jeb metilspirtu.

«Pietiek ar 30 mililitriem [metilspirta], lai nonāvētu cilvēku, bet ar sešiem mililitriem iespējams izraisīt aklumu,» teica ministrs, uzsverot, ka viela ir ļoti bīstama.

Jau ziņots, ka Jelgavas tiesa piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu četrām personām, kas tika aizturētas saistībā ar nelegālā alkohola apriti. Piektajai aizturētajai personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Kā ziņots, pēc nelegālā alkohola lietošanas miruši jau seši cilvēki - piecas sievietes, kuras dzimušas 1949., 1966., 1973., 1979. un 1989.gadā, arī 1927.gadā dzimis vīrietis.

Policija turpina skaidrot brīvdienās Jelgavā notikušās traģēdijas apstākļus, taču viena no galvenajām versijām liecina, ka bojā gājušie varētu būt saindējušies ar nelegālajās alkohola tirdzniecības vietās iegādātu alkoholu.

Izmeklēšanas laikā veiktas kratīšanas divās nelegālā alkohola tirdzniecības vietās Kazarmes un Katoļu ielās Jelgavā. Policisti brīdina iedzīvotājus neiegādāties un nelietot jebkādu apšaubāmas izcelsmes alkoholu. Ja kāds to bijis iegādājies, tad nekādā ziņā to nelietot un nedot citām personām, sekot līdzi savam veselības stāvoklim, ja tas pasliktinās, nekavējoties sazināties ar medicīnas iestādi.

Policijā sākts kriminālprocess, aizturētas piecas pārbaudāmās personas saistībā ar nelegālā alkohola apriti.

Komentāri (145)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu