Prognozē agru pavasari (64)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Lietuvas mežsargi prognozē, ka šī ziema nebūšot gara, un gaida agru pavasari, vēsta Lietuvas Televīzija. Par to liekot domāt gan Telšu mežniecības dabas parka lāča Tima izturēšanās, gan citas pazīmes.

Lai gan ziema vēl tikko pusē un sinoptiķi Lietuvai vēl vismaz visu nākamo nedēļu sola diezgan bargu salu, tomēr 15 gadus vecais lācis atkal atmodies no ziemas miega, kurā esot nogulējis visu auksto decembri.

«Līdz gadumijai Tims bija tik dziļi iemidzis, ka likās - vairs pat neelpo, bet, kolīdz kļuva siltāks, tā atmodās. Tad vēl nedēļu pasnauda un atkal sāka mosties - liekas, atkal gaidāms atkusnis,» stāstījis mežsargs Petrs Dabrišus.

Veci ļaudis un dabas pazinēji apgalvo, ka 25.janvārī lāči ziemas migā apgriežoties uz otriem sāniem un sākot sūkāt otru ķepu, bet Tima uzvedība liek domāt, ka šoziem tā nebūs.

«Daba mainās. Vilku riests sākās gandrīz pirms nedēļas. Pērn viņiem tās kāzas bija tikai februārī, naktīs stipri gaudoja. Pavasaris būs agrāks, arī bites par to liek domāt - divas nedēļas agrāk sākušas perus audzēt. Viss notiek agrāk,» spriedis mežsargs.

Komentāri (64)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu