Puķītis par debiju: Esmu apmierināts, jo mērķis bija pusfināls (9)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas šorttrekists Roberto Puķītis, kurš pirmdien olimpiskajās spēlēs Sočos ieņēma 15. vietu 1500 metru distancē, bija apmierināts ar savu debiju, jo izpildīja pirms sacensībām nosprausto mērķi un iekļuva pusfinālā.

19 gadus vecais Latvijas sportists pēc sacensībām atzina, ka pusfināls bija ātrs - divas minūtes un 16 sekundes, bet pretinieku ļoti stipri un titulēti.

«Pretiniekos bija topa slidotāji - divi korejieši un trīskārtējais olimpiskais čempions Viktors Ans, tāpēc es mēģināju turēties pa aizmuguri, jo viņi taisa apdzīšanas, notiek grūstīšanās un tur var nopelnīt diskvalifikāciju, bet tad es būtu pēdējā vietā. Neriskēju, bet skatījos, vai neradīsies iespēja kaut kur ielīst iekšā. Beigās mēģināju arī kaut ko darīt, aizgāju garām Francijas un Nīderlandes sportistiem. Spēks bija, un ja būtu vēl viens aplis, varbūt vēl varētu noķert kanādieti un tikt B finālā, taču vienalga esmu apmierināts, jo mērķis bija pusfināls,» Latvijas žurnālistiem sacīja Puķītis.

Pirmajā skrējienā mērķis bija cits - turēties pa priekšu un cīnīties par vietu pusfinālā, kuru izdevās izpildīt pēc tam, kad pretinieks Puķīti izgrūda no vietas un tika diskvalificēts. Šorttreka noteikumi paredz, ka cietušais sportists iekļūst nākamajā kārtā. «Turēju savu pozīciju un labi to arī noturēju, jo japānim [Juzo Takamido] nebija nekāds izredzes tikt iekšā, bet viņš mēģināja spraukties, gāja uz visu vai neko, taču izgrūda mani ārā, tāpēc tika diskvalificēts. Es uzreiz biju pārliecināts, ka viņam būs diskvalifikācija, jo es pirms bloka biju priekšā,» situāciju skaidroja viens no jaunākajiem Latvijas delegācijas pārstāvjiem.

Pirmajā kārtā viņš savas izredzes vērtēja kā 50 pret 50, jo tālāk varēja tikt visi. «Mans mērķis bija tikt tālāk, tāpēc mani apmierina gan ieņemtā vieta, gan tas ko izdarīju. Taktiku skrējienos izdomājām kopā ar treneri Jerunu Oteru, kurš teica, lai turos aizmugurē, jo priekšā ņemsies lielie dūži. Pēdējā aplī bija spēks, nebiju noplīsis un nebija arī tā, ka es justu baigo atšķirību starp favorītiem, ka viņi ir baigā līmenī, bet es citā. Protams, viņi ir augstāk, bet ne tik ļoti,» skaidroja Puķītis, kuram sacensību dienā bijušas īpašas sajūtas, tāpēc priekšskrējienā bijis arī uztraukums.

Sezona talantīgajam ventspilniekam, kurš slidošanas pamatus apguva septiņus gadus trenējoties hokejā, ar olimpiskajām spēlēm vēl nebeidzas. «Piektdien lidoju uz mājām un tad gatavojos pasaules junioru čempionātam martā. Tas man būs pēdējais junioru čempionāts, kur es iešu uz medaļu. Eiropā junioros es esmu TOP3, kur ar mani vienādos spēkos ir vēl viens Ungārijas sportists. Protams, arī korejieši, kanādieši, amerikāņi, bet es cīnīšos par medaļu,» plānos dalījās Puķītis, kurš trenējas Nīderlandē.

«Holandieši neiebilst, un nav tā, ka viņi savējos trenē labāk, uzmanība visiem ir vienāda, un domāju, ka tā nemainīsies, jo savulaik arī Haralds [Silovs] tur trenējās,» stāstīja Puķītis Šorttrekam viņš pievērsies tieši Silova iespaidā, jo bērnu hokeja komanda Ventspilī pajukusi, bet 2008. gadā tur notika Eiropas čempionāts šorttrekā, kurā Silovs uzvarēja. «Nebūtu viņš toreiz uzvarējis, varbūt es te šodien nestāvētu,» atzina Puķītis.

«Viņš [Silovs] ir mans paraugs un es viņā vienmēr ieklausos, no viņa daudz mācos. Mana olimpiāde būs nākamā 2018. gadā. Cītīgi strādāšu, lai pēc četriem gadiem Korejā cīnītos par medaļu,» apņēmīgais Puķītis ir gatavs strādāt vēl cītīgāk, lai cīnītos par savu vietu šorttreka pasaulē.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu