Nepieciešams:
Reņģu veltnīšu sacepums (5)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
1 kg svaigu reņģu
200 ml 10% saldā krējuma
3 tomāti
4 ēdamkrotes rīvmaizes
2 ēdamkarotes mārrutku
sāls
pipari
2 olas
Pagatvošana:
Reņģes iztīra, izņem asakas. Reņģes satin veltnīšos. Tomātus sagriež ripiņās. Krējumu sajauc ar olām, sāli, pipariem, mārrutkiem.
Cepamtraukā pamīšus kārto reņģu veltnīšus un tomātu šķēles. Pārlej ar krējuma mērci, pārkaisa ar rīvmaizi. Cep 200 grādos 25 minūtes. Pasniedz ar svaigu dārzeņu salātiem.