Rīgā apkure atslēgta vairāk nekā 500 ēkām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saistībā ar siltā laika iestāšanos Rīgā apkure atslēgta vairāk nekā 500 ēkām, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja AS «Rīgas siltums» Informācijas daļas vadītāja Jana Roze.

Vēlmi atslēgties no apkures izteikusi 251 dzīvojamā māja, 242 nedzīvojamās ēkas, 28 izglītības iestādes un divas ārstniecības iestādes.

«Rīgas siltums» piegādā siltumenerģiju 5235 dzīvojamām un 2187 nedzīvojamām ēkām.

Jau ziņots, ka ēkas sākts atslēgt no apkures marta pēdējā nedēļā.

Iedzīvotājiem, kuri uzskata, ka ir gana silts un apkure vairs nav vajadzīga, jāvēršas pie apsaimniekotājiem, kas savukārt var izteikt attiecīgu lūgumu «Rīgas siltumam».

«Rīgas siltums» pagājušo finanšu gadu, kas ilga no 2010.gada oktobra līdz 2011.gada septembrim, noslēdzis ar 128,8 miljonu latu apgrozījumu un 5,6 miljonu latu peļņu. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, «Rīgas siltuma» apgrozījums pieaudzis par 15%, bet peļņa - par 33%.

Uzņēmums ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. 77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantoti dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 890 kilometri, no tiem 74% atrodas «Rīgas siltuma» īpašumā.

Rīgas pašvaldībai pieder 49% «Rīgas siltuma» akciju, 48,995% akciju pieder Latvijas valstij, kuras intereses pārstāv Ekonomikas ministrija, AS «Dalkia» pieder 2%, bet AS «Latvenergo» - 0,005%.

Biznesa ideju žurnāla «Kapitāls», «IBS Prudentia» un biržas «NASDAQ OMX Riga» 2011.gada pētījumā «101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums» AS «Rīgas siltums» ar uzņēmuma vērtību 81,46 miljoni latu ierindojas 26.vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu