Rīgā milzu sastrēgumi, sabiedriskais transports kavējas līdz 2 stundām; brīdina par rītdienu (183)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Lita Krone/LETA

Ziemeļu nākotnes foruma dalībnieku pārvietošanās dēļ šovakar Rīgā ir izveidojušies plaši sastrēgumi, jo attiecīgajos ielu posmos periodiski tiek atslēgti luksofori un slēgta satiksme.

Sabiedriskais transports centrā un arī Pārdaugavā praktiski visos maršrutos kursē pat ar divu stundu nokavēšanos, aģentūru LETA informēja SIA «Rīgas satiksme» preses sekretārs Viktors Zaķis.

Viņš norādīja, ka galvenokārt kavējas autobusi un trolejbusi, tramvaju kustība ir nedaudz raitāka. Tāpat Zaķis paskaidroja, ka pēc jaunākās informācijas satiksme centrā sāk paātrināties.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes vadības centrā, informācijas par konkrētām vietām, kur satiksme būtu apgrūtināta visvairāk, nav, tomēr sastrēgumi ir atkarīgi no dalībnieku pārvietošanās.

Satiksme apgrūtināta uz Vanšu un Akmens tilta, kā arī daudzās ielās pilsētas centra tuvumā.

Par dalībnieku drošību rūpējas Drošības policija un Ceļu policija, kas attiecīgi informē par nepieciešamajiem satiksmes ierobežojumiem, līdz ar to desmit līdz 15 minūtes pirms dalībnieku ierašanās konkrētajā punktā satiksme tiek slēgta.

Savukārt SIA «Rīgas satiksme» preses sekretārs Viktors Zaķis norādīja, ka praktiski satiksme ir ierobežota visos virzienos uz galvaspilsētas centru, tāpēc ir jārēķinās ar būtiskiem kavējumiem sabiedriskā transporta kursēšanas laikā.

Zaķis norādīja, ka pēdējie satiksmes ierobežojumi tiek paredzēti līdz plkst.22.15.

No šodienas plkst.7 līdz rītdienas plkst.19 transportlīdzekļiem aizliegts apstāties un stāvēt Kuģu ielas abās pusēs, posmā no Trijādības ielas līdz namam Kuģu ielā 15.

Šodien no plkst.7 līdz 24 transportlīdzekļiem aizliegts apstāties un stāvēt Trijādības ielas posmā no Raņķa dambja līdz Valguma ielai, bet no plkst.7 līdz 23 - Kristapa ielas kreisajā pusē, posmā no Alīses ielas līdz Melnsila ielai.

No plkst.7 līdz 20.10 transportlīdzekļi nedrīkst apstāties un stāvēt Brīvības bulvāra labajā pusē no Rīgas apgabaltiesas ēkas līdz Elizabetes ielai, Elizabetes ielas abās pusēs, posmā no K.Valdemāra ielas līdz Tērbatas ielai, izņemot transportlīdzekļus ar Augstākās tiesas izsniegtām atļaujām, Tērbatas ielas abās pusēs, posmā no Brīvības bulvāra līdz Elizabetes ielai, izņemot transportlīdzekļus ar Tieslietu ministrijas, Valsts kancelejas un Rīgas apgabaltiesas izsniegtām atļaujām, Rīgas apgabaltiesas ēkas priekšā, posmā no Tērbatas ielas līdz Brīvības bulvārim, izņemot transportlīdzekļus ar Rīgas apgabaltiesas izsniegtām atļaujām, kā arī Kalnciema ielas abās pusēs, posmā no K.Valdemāra ielas līdz Daugavgrīvas ielai.

Savukārt rīt no plkst.7 līdz 16 transportlīdzekļi nedrīkstēs apstāties un stāvēt Kungu ielas abās pusēs, posmā no Grēcinieku ielas līdz Kaļķu ielai, Grēcinieku ielas abās pusēs, posmā no 11.novembra krastmalas līdz namam Audēju ielā 6, Kalēju ielas posmā no Teātra ielas līdz Gleznotāju ielai, kā arī Jāņa sētas pagalmā.

Visi minētie apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi neattiecas uz operatīvo transportu un transportlīdzekļiem ar speciālajām atļaujām.

Šodien no plkst.19.50 līdz 20.10 transportlīdzekļu un gājēju satiksme nepieciešamības gadījumā var tikt ierobežota vai slēgta arī Brīvības bulvārī, posmā no Merķeļa ielas līdz Elizabetes ielai, Elizabetes ielā, posmā no K.Valdemāra ielas līdz Tērbatas ielai, K.Valdemāra ielā, posmā no Elizabetes ielas līdz Kalnciema ielai, un Kalnciema ielā, posmā no K.Valdemāra ielas līdz Dreiliņu ielai.

Vēl šodien no plkst.21.50 līdz 22.15 nepieciešamības gadījumā var tikt ierobežota vai slēgta transportlīdzekļu un gājēju satiksme Kalnciema ielā, posmā no Dreiliņu ielas līdz Daugavgrīvas ielai, Daugavgrīvas ielā, posmā no Kalnciema ielas līdz Raņķa dambim, Raņķa dambī, posmā no Daugavgrīvas ielas līdz Trijādības ielai, Trijādības ielā, posmā no Raņķa dambja līdz Kuģu ielai, un Kuģu ielā, posmā no Trijādības ielas līdz namam Kuģu ielā 15.

Atgādinām, ka rīt no plkst.7.20 līdz 9.40 transportlīdzekļu un gājēju satiksme nepieciešamības gadījumā var tikt ierobežota vai slēgta Kuģu ielā, posmā no Trijādības ielas līdz namam Kuģu ielā 15, nobrauktuvē no Akmens tilta, uz Akmens tilta abos virzienos, Grēcinieku ielā, posmā no 11.novembra krastmalas līdz Mārstaļu ielai.

Kā ziņots, rīt, 28.februārī, Rīgā notiks Ziemeļvalstu, Baltijas valstu un Lielbritānijas amatpersonu un ekspertu diskusija jeb Ziemeļu nākotnes forums, kurā piedalīsies valsts, privātā un nevalstiskā sektora eksperti, kā arī pētnieki no Apvienotās Karalistes, Dānijas, Igaunijas, Islandes, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Somijas un Zviedrijas.

Valstis šogad vienojušās diskutēt par tēmām «Vai zaļā ekonomika ir konkurētspējīga?» un «Pārvarot digitālo plaisu», apzinoties, ka zaļo tehnoloģiju ieviešana un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju pieejamība ir būtiski faktori valsts ilgtspējīgas un stabilas izaugsmes nodrošināšanai.

Šis būs jau trešais šāda veida forums. Pirmo reizi tas notika 2011.gada janvārī Londonā, bet otro reizi - 2012.gada februārī Stokholmā.

Komentāri (183)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu