Rīgas 259.bērnudārza vadītājai plāno izteikt vien rājienu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments par pirmskolas izglītības iestādes virtuvē konstatētajiem pārkāpumiem plāno izteikt rājienu 259.bērnudārza vadītājai, aģentūrai LETA pastāstīja departamenta sabiedrisko attiecību pārstāve Indra Vilde.

Kā ziņots, šomēnes bērnudārzā ar salmonelozi saslimuši 37 bērni, no kuriem 12 ievietoti slimnīcā. Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) par konstatētajiem pārkāpumiem bērnudārza virtuvē piemērojis iestādei 300 latu naudas sodu.

Bērnudārzā pārbaudi veica arī departamenta darbinieki. Konstatēts, ka iestādes vadītāja pēc salmonelozes gadījumu atklāšanas rīkojusies atbilstoši noteikumiem, tomēr rājienu plānots izteikt saistībā ar padoto nepietiekamu uzraudzīšanu.

Šodien ar bērnudārza vadītājas skaidrojumiem iepazinās Rīgas domes Izglītības, sporta un kultūras komitejas deputāti. Domnieki uzdeva departamentam strādāt pie tā, lai šādas situācijas vairāk neatkārtotos.

Kā ziņots, saslimšana konstatēta no 14.aprīļa līdz 26.aprīlim. Saslimšanas gadījumi reģistrēti deviņās no vienpadsmit grupām. Bērni inficējušies, lietojot uzturā inficētos pirmsskolas izglītības iestādes pārtikas bloka ēdienus, kas pagatavoti no vistas gaļas, neievērojot tehnoloģiskā un higiēniskā režīma prasības.

Speciālisti skaidro, ka salmoneloze ir infekcijas slimība, kas parasti skar zarnu traktu. Salmonelozes simptomi ir slikta dūša, vemšana, krampji, caureja, drudzis, galvassāpes. Ja slimība noris smagā formā, kā arī ja saslimušais ir mazs bērns, liels šķidruma zudums var izraisīt smagu organisma atūdeņošanos. Salmonelozes simptomi parādās 6 līdz 72 stundas pēc inficēšanas.

Cilvēku inficēšanās notiek, lietojot uzturā nepietiekami termiski apstrādātus dzīvnieku valsts produktus vai ar ēdienu, kas pagatavots no termiski neapstrādātiem produktiem. Tāpat inficēties var, kontaktējoties ar inficētiem dzīvniekiem, bet mazi bērni var inficēties, spēlējoties ar mājdzīvniekiem.

Saslimt var, lietojot uzturā tādus ēdienus, kas pagatavoti apstākļos, kur netiek ievērotas sanitārās normas.

Ja pēc ēšanas parādās paaugstināta ķermeņa temperatūra, ēstgribas zudums, caureja, slikta dūša, vemšana vai sāpes vēderā, ir jāmeklē ārsta palīdzība, kurš noteiks diagnozi, izvēlēsies pareizu ārstēšanu un izskaidros, kādi piesardzības pasākumi veicami, lai infekcija neizplatītos tālāk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu