Rīgas «Dinamo»: Gaidām IIHF lēmumu par sodu Pavlova jautājumā (19)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas «Dinamo» gaida Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) lēmumu par dopinga lietošanā Soču ziemas olimpisko spēļu laikā pieķerto Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba spēlētāju Vitāliju Pavlovu, aģentūru BNS pirmdien informēja kluba preses sekretārs Jānis Stepītis.

«Turpinās lietas apstākļu noskaidrošana, kādā veidā un kāpēc aizliegtās vielas nokļuva Pavlova organismā. Tādēļ gaidām IIHF lēmumu par sodu, kas tiks pieņemts pēc visu apstākļu noskaidrošanas,» informēja Stepītis norādot, ka tieši tāpēc klubs pagaidām neko nevar komentēt.

«Pavlovs nav diskvalificēts, līdz apstākļu noskaidrošanai, taču viņš nedrīkst spēlēt līdz apstākļu noskaidrošanai un galīgā lēmuma par sodīšanu vai attaisnojuma gadījumā nesodīšanu pieņemšanai,» paskaidroja Stepītis.

«Dinamo» nākamā spēle KHL čempionātā pēc olimpiskā pārtraukuma trešdien «Arēnā Rīga» būs pret Zagrebas «Medveščak».

Jau ziņots, ka Pavlovam 19.februārī pēc ceturtdaļfināla spēles pret Kanādu ņemtajās analīzēs atrasts aizliegtais stimulants metilheksaneamīns (MHA), viela, kas var tikt pievienota uztura bagātinātājiem svara regulēšanai. Pavlovs, noliedzis apzinātu aizliegto vielu lietošanu un apliecinājis, ka šīs hokeja sezonas laikā ir lietojis vienīgi sava kluba Rīgas «Dinamo» ārsta ieteiktos medikamentus un uztura bagātinātājus.

Pavlovam varētu draudēt diskvalifikācija. Par soda sankcijām lems Starptautiskā hokeja federācija (IIHF), savukārt pret Latvijas hokeja izlasi nekādas sankcijas netiks piemērotas un tā paliks 8.vietā.

Par Pavlova pozitīvajām dopinga analīzēm tika paziņots sestdienas vakarā. Svētdien īsi pirms finālspēles pret Kanādu tika paziņots, ka arī Zviedrijas izlases uzbrucēja Niklasa Bekstrēma nodotajās analīzēs atklāta aizliegtā viela, kura ir pretalerģijas medikamentu sastāvā. Šos medikamentus Bakstrēms, kurš spēlē Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Vašingtonas «Capitals», ir lietojis septiņus gadus, jo tur sastopamās vielas nav NHL aizliegto vielu sarakstā..

Olimpiskās sudraba medaļas nepiešķiršana un izraidīšana no olimpiskā ciemata nekādi neietekmēs Bekstrēma turpmāko spēlēšanu un atlikušo sezonu NHL, ko apstiprinājis līgas komisāra vietnieks Bils Deilijs. «Niklasam Bekstrēmam atklāta viela, kura ir Starptautiskās olimpiskās komitejas sacensību aizliegto vielu sarakstā,» viņš norādīja, «Vielas, kas bija iemesls pozitīvajam testam, nav NHL aizliegto vielu sarakstā.»

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu