Šampinjoni siera segā (8)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.amam.lv

Šo interesanto un vieglo recepti atradu  «Ievas virtuve» šī gada aprīļa  numurā, bet kā jau pieminēju, bieži eksperimentēju un pielieku kaut ko no sevis, tāpēc piedāvāju savu variantu šai receptei! Šo ēdienu var baudīt gan vienu pašu, gan kā piedevu pie makaroniem, kartupeļiem, vai dārzeņiem.

Sastāvdaļas:

  • Šampinjoni 400 g
  • Vistas fileja 1 – 2 gab.
  • Ķiploka daiviņas 4 – 5 (pēc garšas)
  • Saldais krējums 150 g
  • Majonēze 120 g
  • Fetas siers 200 g
  • Garšvielas

Pagatavošana:

  1. Lai raitāk viss notiktu uzkarsējam krāsni līdz 200 grādiem, tikmēr nomazgā un ja šampinjoni ir lielāki, ka manā gadījumā, tad pārgriežam uz pusēm un kārtojam cepamajā traukā. Ja jums sēnes ir nelielas, tad kārtojam ar kātiņiem uz leju!
  2. Vistas fileju sagriežam nelielos gabaliņos un liekam klāt pie šampinjoniem.
  3. Visu pārlejam ar saldo krējumu un liekam krāsnī uz 15 min.
  4. Bļodā sajauc majonēzi ar drupinātu fetas sieru, saspiestu ķiploku un garšvielām pēc garšas, manā gadījumā tie ir baltie pipari.
  5. Šo masu vienmērīgi pārklāj pāri šampinjoniem un vistai.
  6. Pārliek režīmu grills un cep vēl 10 min, vai tik ilgi kamēr sacepumam izveidojas gaiši brūna, njamīga garoziņa.
Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu