Sieviete nespēj samaksāt parādu par gāzi; izsolīs viņas māju (292)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Lai piedzītu privātpersonas parādu gāzes apgādes kompānijai AS «Latvijas Gāze» (LG), par 101 000 latu paredzēts izsolīt nekustamo īpašumu Berģos.

LG gan nesniedz informāciju par konkrētās klientes parāda apmēru, taču norāda, ka parāda piedziņa no privātpersonām, izsolot klienta mantu un balstoties tikai uz parādu LG, ir izņēmuma gadījumi, jo kompānija neļauj uzkrāt pārmērīgus parādus. Visbiežāk īpašuma izsole norit, ja ir arī citi parādi, piemēram, par hipotekāriem kredītiem u.c., biznesa portālam «Nozare.lv» skaidroja LG preses sekretārs Vinsents Makaris.

Zvērināta tiesu izpildītāja Daina Priedniece, kas rīko izsoli, «Nozare.lv» neatklāja, vai parādniecei Svetlanai Senakolai ir arī citi parādi. Viņa skaidroja, ka paziņojumā par izsoli kā piedzinēja minēta LG, jo tā pirmā iesniedza piedziņas dokumentus.

Pēc Priednieces norādītā, lai piedzītu parādu, tiek izmantoti dažādi līdzekļi, un nekustamā īpašuma pārdošana ir viens no galējiem. «Jāsecina, ka citiem līdzekļiem nav bijuši rezultāti,» teica tiesu izpildītāja.

Piemēram, piedziņu var vērst uz parādnieka kustamo mantu, naudu, kas parādniekam pienākas no citām personām, piemēram, darba samaksu, tai pielīdzinātiem maksājumiem, citiem parādnieka ienākumiem, noguldījumiem kredītiestādēs.

Priedniece teica, ka izsole notiks, ja būs solītgribētāji, kā arī, ja parādniece nesamaksās parādu. Viņa uzsvēra, ka privātpersonai ir tiesības jebkurā brīdī to izdarīt.

Izsolīt paredzēts zemesgabalu 0,275 hektāru platībā, uz kura atrodas dzīvojamā ēka ar kopējo platību 334,6 kvadrātmetri ar jumta izbūvi, kas atrodas Garkalnes novada Berģos, Līgo ielā 8.

Izsole paredzēta 12.martā plkst.11 Priednieces birojā, kas ir Rīgā, Bērzaunes ielā 6a. Pretendentiem līdz izsoles dienai jāiemaksā Priednieces kontā 10 100 latu, kas ir 10% no nekustamā īpašuma novērtējuma.

Komentāri (292)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu