Nepieciešams:
Skābā krējuma kekss ar sukādēm
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
1 glāze cukura
150 g sukāžu
3 olas
200 g skābā krējuma
300 g miltu
1 ēdamkarote cepampulvera
150 g sviesta vai augu eļļas
1 ēdamkarote vaniļas cukura
Pagatavošana:
Olas sakuļa ar cukuru (varat sākumā iebērt pusi no cukura daudzuma, ja nepieciešams, vēlāk pieberiet vēl) un vaniļas cukuru, pieliek skābo krējumu, šķipsniņu sāls un cepampulveri, samaisa, pieliek sasmalcinātas sukādes. Masai pieliek pusi miltu, samaisa, pieliek izkausētu sviestu vai augu eļļu, samaisa un pieliek otru daļu miltu. Mīklu liek ietaukotā formā. Keksu cep 190 grādu karstā cepeškrāsnī apmēram 40 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu.