Skandāls Igaunijā: Gāzes piegādes kompānija reklamē sevi ar foto no Osvencimas (121)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Igaunijā gāzes piegādes un apkures kompānija «GasTerm» savā mājaslapā izvietojusi fotogrāfiju no koncentrācijas nometnes Osvencimā (Aušvicā), kur redzams bēdīgi slavenais uzraksts «Arbeit macht frei» (Darbs dara brīvu).

Kā vēsta Igaunijas medijs «Postimees», par to savu sašutumu paudusi arī ebreju kopiena Igaunijā.

Fotogrāfijai, kas ievietota mājaslapā, bija pievienots arī reklāmas sauklis: «Gāzes apkure - elastīga, ērta un efektīva».

Vēlāk šī fotogrāfija, kas daudziem radīja asociācijas ar gāzes kamerām koncentrācijas nometnē, tika izņemta un ar nelieliem burtiem ievietots atvainošanās teksts: «Atvainojamies, ja iepriekš izvietotā fotogrāfija kādam radīja neērtības».

Vēlāk uzņēmuma izpilddirektors Svens Linross skaidrojis, ka fotogrāfijai bijis informatīvs raksturs, jo šī informācija bija paredzēta šauram cilvēku lokam. «Mēs nevēlējāmies kādu aizvainot un vēlreiz atvainojamies cilvēkiem, kuru jūtas tika aizskartas. Nekādas saistības ar Osvencimas kamerām šeit nav,» teica Linross.

Viņš kategoriski noliedza, ka uzņēmums kurina nacionālo naidu. «Mums ir starptautisks kolektīvs,» viņš piebilda.

Komentāri (121)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu