Itālijas aizsardzības ministrs Rietumus aicina panākt pamieru Ukrainā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Itālijas aizsardzības ministrs Gvido Kroseto intervijā izdevumam "Il Messaggero" norādījis, ka Rietumvalstīm jācenšas panākt pamieru Ukrainā un sākt miera sarunas ar Krieviju, lai apturētu tās pilna mēroga iebrukumu, vēsta Ukrainas medijs "The Kyiv Independent".

Kroseto aicinājumi iet pretrunā ar viņa 2023. gada novembrī sacīto – ministrs tad uzsvēra, ka "vēl nav pienācis laiks" miera sarunām starp Krieviju un Ukrainu. 

Ministrs apgalvoja, ka pret Krieviju ieviestās sankcijas nav bijušas efektīvas un piebilda, ka "mēs varam atrisināt šo krīzi, tikai iesaistot visus – vispirms ar pamieru un pēc tam ar mieru."

Vienlaikus Kroseto apstiprināja, ka Itālija Ukrainai turpinās piegādāt ieročus. Militārā palīdzība palīdzēs ukraiņiem nodrošināt īstos apstākļus, kuros aicināt uz pamieru un miera sarunām, teica ministrs.

Arī Ukrainas amatpersonas ir teikušas, ka Ukrainas uzvara kaujas laukā patlaban ir mazticama. Ukrainas militārā izlūkdienesta direktora vietnieks Vadims Skibitskis 2024. gada maija sākumā intervijā izdevumam "The Economist" norādīja, ka šādi kari "var beigties tikai ar līgumiem."

Savukārt Ukrainas prezidenta biroja preses pārstāvis Serhijs Nikiforovs 2024. gada 2. maijā norādīja, ka Ukraina Šveicē rīkos miera samitu. Pēc samita beigām tā dalībnieki saskaņos kopīgu sarunu pozīciju un to nodos Krievijai. 

Šveices valdība paziņoja, ka Krievija "šajā sarunu posmā" netiks uzaicināta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu