Skolotāj, zvani uz uzticības tālruni!

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) pirmo reizi rīko akciju «Skolotāju uzticības tālrunis».

Akcijas laikā pedagogiem ir iespēja zvanīt uz VBTAI bērnu un jauniešu uzticības tālruni 80006008 un konsultēties par sev nozīmīgiem jautājumiem, kas saistīti ar skolēnu un skolotāju savstarpējām attiecībām, grūtībām skolēnu savstarpējā saskarsmē un citiem psiholoģiskiem jautājumiem attiecībās ar skolēniem un viņu vecākiem. Zvani uz VBTAI bērnu un pusaudžu uzticības tālruni 80006008 ir bez maksas, zvanot gan no fiksētā, gan no mobilā tālruņa, portālu «Apollo» informēja Marika Grasmane, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas sabiedrisko attiecību speciāliste.

Trīs dienas, no šodienas līdz 3. oktobrim, laikā no plkst. 8.00 līdz 23.00. skolotāji tiek aicināti zvanīt uz VBTAI Bērnu un pusaudžu uzticības tālruni un uzdot jautājumus, kā arī konsultēties par sev nozīmīgām tēmām, kas skar skolotāju un skolēnu attiecības, izveidojušās konfliktsituācijas klasē vai skolā, grūtības attiecībās ar skolēnu vecākiem, emocionālo un fizisko vardarbību u. c.

«Bērnu un pusaudžu uzticības tālruņa konsultanti saņem zvanus ne tikai no bērniem un pusaudžiem vai viņu vecākiem, bet arī no pedagogiem, internātskolu audzinātājiem un sociālajiem pedagogiem, un šī akcija ir kā inspekcijas dāvana skolotājiem viņu svētkos — Skolotāju dienā, jo mēs ļoti labi saprotam, skolotāju darbs ir grūts un vienlaikus ļoti atbildīgs, kas prasa ne tikai zināšanas, bet arī emocionālu slodzi, un varbūt šī it tā reize, kad skolotāji var saņemt atbalstu vai rast atbildi uz kādu jautājumu,» uzsver VBTAI bērnu un jauniešu uzticības tālruņa departamenta direktore Iluta Vilnīte.

«Mēs aicinām pedagogus izmantot šo iespēju, un arī mūsu veiktā aptauja par savstarpējām attiecībām starp skolēniem, skolotājiem un viņu vecākiem, kurā piedalījās gandrīz 700 skolotāji no visiem Latvijas reģioniem, parādīja, ka daudzi aptaujātie skolotāji izjutuši emocionālu vardarbību no skolēnu puses, kā arī skolotāji bieži vien nesaņem pietiekamu atbalstu problēmu risināšanā, kas saistās ar skolēnu attiecībām,» norāda VBTAI priekšniece L. Rieksta-Riekstiņa.

Augusta beigās Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija rīkoja akciju «Vecāku uzticības tālrunis», kuras laikā uzticības tālruņa konsultanti atbildēja uz gandrīz 250 vecāku zvaniem, kas bija saistīti ar vecāku grūtībām bērnu audzināšanā un psiholoģiskā atbalsta nepieciešamību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu