Slepkavība Iecavā: Min iespējamo iemeslu, kāpēc jaunieši nogalināja meiteni (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: gullevek, CC BY-NC-ND 2.0

Kamēr pagaidām policija nedz apstiprina, nedz noliedz to, vai Iecavā Jāņu dienā 24.jūnijā noslepkavotā jauniete tikusi izvarota, puisis, kas pazīst noziegumā vainīgo kompāniju, zina stāstīt, ka, iespējams, slepkavība izdarīta tieši tāpēc, ka vienam no jauniešiem neizdevās meiteni izvarot.

Jaunieši, kas labi pazinuši kompāniju, TV3 Ziņām stāsta, ka puiši bieži rīkojuši ballītes un apreibinājušies ne tikai ar alkoholu.

Savukārt nogalinātā meitene uz Iecavu ciemoties braukusi regulāri.

Liktenīgajā dienā meitenei neesot bijis, kur palikt, viņa zvanījusi puišu kompānijai, kas aicinājuši viņu pie sevis. Puisis, kurš vēlējās palikt anonīms, TV3 Ziņām pastāstīja, ka viņa rīcībā ir informācija, ka viens no kompānijas - pilngadīgais jaunietis - esot mēģinājis meiteni izvarot, taču tas neesot izdevies. Puisis pieļauj, ka, iespējams, tāpēc arī meitene nogalināta.

Pilngadīgais jaunietis nesen izvācies no Iecavas sociālā nama, pārējie vēl mācījušies skolā.

«Man nekad mūžā nelikās, ka viņi ko tādu spēs izdarīt,» saka puisis, kas kompāniju pazina. Arī Iecavas iedzīvotāji ir šokā par notikušo.

Jau ziņots, ka otrdien aizdomās par jaunietes noslepkavošanu aizturēti četri jaunieši, no kuriem trīs ir nepilngadīgie.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Sietniece informē, ka otrdien Valsts policijas Bauskas iecirknī saņemta informācija, ka Iecavas novadā, vienā no bijušās rūpnīcas teritorijām atrasts meitenes līķis.

Ierodoties policijas darbiniekiem notikuma vietā, fakts apstiprinājās. Konstatētas arī vardarbīgas nāves pazīmes – vairākas durtas un grieztas brūces ķermenī un sistas brūces galvas rajonā. Noskaidrota mirušās jaunietes personība, nogalinātā ir 1992.gadā dzimusī Jūrmalas iedzīvotāja.

Apskatot apkārti arī konstatēts, ka pirms noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas notikusi arī svētku svinēšana, alkohola lietošana.

Aizdomās par slepkavību, aizturēti četri jaunieši – divi 1995.gadā un divi 1996.gadā dzimušie, no kuriem viens ir pilngadīgs. Trīs no viņiem ir no Iecavas un viens no Īslīces pagasta.

Jaunieši ievietoti īslaicīgā aizturēšanas vietā un tiek lemts par drošības līdzekļa piemērošanu.

Uzsākts kriminālprocess. Nozīmēta tiesu medicīniskā ekspertīze.

Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīts vai jaunieši nav saistīti citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu