Smagi piekautais Ukrainas opozīcijas aktīvists devies uz Latviju (271)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Smagi piekautais Ukrainas opozīcijas aktīvists Dmitro Bulatovs svētdien devies uz Latviju, kur viņš saņems medicīnisko palīdzību, ziņo opozīcijas deputāts Petro Porošenko.

Tiesa devusi atļauju 35 gadus vecais Bulatovam pamest Ukrainu un viņš svētdien izlidojis no Kijevas uz Rīgu, pavēstīja Perošenko.

Latvijas Televīzija svētdienas vakarā ziņo, ka Bulatovs pēc ierašanās Rīgā turpinās ceļu uz Viļņu, kur ārstēsies.

Perošenko sākotnēji vēstīja, ka Bulatovs ārstēsies Rīgā, taču Lietuvas un Latvijas Ārlietu ministrijas aģentūrai AFP apliecināja, ka Bulatovs ārstēsies Lietuvā.

Latvija ir informēta par Bulatova došanos uz Rīgu. «Viņš šeit nesaņems medicīnisko palīdzību. Kā liecina mūsu rīcībā esošā informācija, viņš ārstēsies kaimiņvalstī, kas mūsuprāt ir Lietuva,» aģentūrai AFP sacīja Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs vēstnieks Kārlis Eihenbaums.

Lietuvas Ārlietu ministrija aģentūrai AFP apstiprināja, ka pēc ierašanās Rīgā Bulatovs tiks pārvests uz Viļņu.

«Es varu apstiprināt, ka Dmitro Bulatvos ar lidojumu aptuveni pusnaktī tiks pārvests no Rīgas uz Viļņu, lai saņemtu medicīnisko palīdzību Lietuvā,» sacīja Lietuvas ĀM pārstāve Rasa Jakilaitiene.

Bulatovs Kijevu pameta pēc dramatiska opozīcijas līderu un milicijas konflikta pie slimnīcas, kurā opozīcijas aktīvists ārstējās. Kijevas tiesa pēdējā brīdī deva atļauju Bulatovam pamest valsti un viņš ar neatliekamās palīdzības automašīnu nogādāts līdz lidmašīnai.

LETA jau ziņoja, ka piektdien tika atrasts pirms astoņām dienām pazudušais Ukrainas opozīcijas aktīvistu mobilo patruļu jeb tā dēvētā Automaidana dalībnieks Dmitro Bulatovs, kurš ticis spīdzināts un smagi piekauts.

Piektdien televīzijā pārraidītajos kadros 35 gadus vecais smagi cietušais aktīvists stāsta, ka 22.janvārī Kijevā ticis sagūstīts.

Uzbrucēji viņu situši, spīdzinājuši, nogriezuši viņam daļu auss un rokās dzinuši naglas.

Vēlāk Bulatovs ticis pamests mežā ārpus Kijevas. Ceturtdien viņam izdevies nokļūt kādā ciematā, no kurienes viņš sazinājies ar draugiem.

«Viņi mani sita krustā, pienagloja, nogrieza man ausi, grieza sejā,» televīzijai «5 kanal» stāstīja aktīvists, kura apģērbu vēl klāja asinis. «Paldies Dievam, esmu dzīvs.»

«Es šobrīd labi neredzu, jo visu šo laiku sēdēju tumsā,» viņš piebilda, norādot, ka uzbrucējus nav redzējis, taču viņi runājuši ar krievu akcentu.

Eiropas Savienības (ES) augstā ārlietu pārstāve Ketrina Eštone piektdien apliecināja, ka ir satriekta par Ukrainas opozīcijas aktīvistu spīdzināšanu un nolaupīšanu, un pieprasīja saukt vainīgos pie atbildības.

Britu laikraksts «Daily Telegraph» vēsta, ka šobrīd pazuduši kopumā 36 opozīcijas aktīvisti.

Komentāri (271)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu