Šokējošais notikums Jaunjelgavā - loģisks iznākums;skola pakļāvusies agresīvu vecāku spiedienam (1529)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Notikušais Jaunjelgavas vidusskolā, kad kāds piektklasnieks nežēlīgi piekāva pirmās klases skolēnu, ir tikai loģisks iznākums tam, ka skolā ilgstoši netika risinātas atsevišķu skolēnu uzvedības problēmas, atzīst Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas priekšniece Laila Rieksta-Riekstiņa.

TV3 raidījumā «Bez tabu» Rieksta-Riekstiņa sacīja, ka skola turklāt pakļāvusies agresīvu vecāku spiedienam, kas paši vēlējušies veikt izmeklēšanu skolā notiekošajam.

«Skola varbūt pakļāvās agresīvu vecāku spiedienam, nonāca pat tik tālu, ka vecāki paši taisījās veikt izmeklēšanu skolā. Skola iesaistīja policiju tikai tad, kad jau bija iestājušās sekas,» raidījumam sacīja Rieksta-Riekstiņa .

Rieksta - Riekstiņa uzskata, ka skolai daudz ātrāk vajadzēja ziņot par atsevišķu skolēnu uzvedību, neizdabājot vecāku vēlmēm un norādījumiem.

Rieksta-Riekstiņa sacīja, ka šobrīd cietušajam puisītim svarīgi saņemt psiholoģisko palīdzību, jo fizisko veselību rūpējas ārsti. Viņa norādīja, ka bērnam notikušais ir ārkārtīgi smaga trauma, un psihologam būs jāiegulda ļoti daudz darba, lai bērns tiktu notikušajam pāri un varētu aiziet uz skolu.

Jau ziņots, ka Jaunjelgavas vidusskolā noticis šokējošs incidents - 11 gadus vecs piektklasnieks kādu pirmās klases zēnu līdz asinīm ar kāju sitis pa kailu kājstarpi skolas tualetē. Kopš notikuma pagājis jau mēnesis, taču lietas izmeklēšana vēl nav uzsākta, un varmāka turpina šantažēt skolēnus un skolotājus.

<em>Neiedomājama nežēlība Jaunjelgavas vidusskolā: skolotāji bezspēcīgi</em>

Komentāri (1529)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu