Spēcīgais vējš: VUGD pastāsta, kādus «nedarbus» tas pastrādājis (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagājušajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) saņemti 80 izsaukumi, kas saistīti ar spēcīgā vēja radītajiem postījumiem.

VUGD pārstāve Viktorija Šembele informē, ka lielākā daļa šo izsaukumu bija no Rīgas vai tās apkaimes.

Kopumā 38 reizes ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja ceļa braucamo daļu no vēja nolauztiem kokiem.

Deviņos gadījumos ugunsdzēsēju-glābēju palīdzība bija nepieciešama, lai atbrīvotu automašīnas, kurām bija uzkritis koks. Šādi izsaukumi tika saņemti no Vecumnieku ielas, Zemes ielas, Kr.Barona ielas, Zolitūdes ielā, Daugavgrīvas ielā, Stirnu ielas, Tēraudlietuves ielas un Maskavas ielas Rīgā.

Savukārt, Rīgā, Krustpils ielā, vēja nolauzts koks bija uzkritis uz mikroautobusa.

Spēcīgais vējš vakar vakarā kādai Rīgas baznīcai atrāva jumta konstrukcijas daļu. Vējā nedaudz cietis arī «Laimas» pulkstenis, kuram vējš atrāva reklāmas nosaukumu. Ugunsdzēsēji-glābēji to noņēma.

Rīgā, Lāčplēša ielā, koks bija uzkritis uz divstāvu dzīvojamās mājas jumta. Arī Olaines pagastā koks bija nokritis uz dzīvojamās mājas jumta. Savukārt Aizkraukles pagastā elektrības stabs bija uzkritis uz dzīvojamās mājas jumta. Rīgā, Merķeļa ielā, no kādas sešstāvu dzīvojamās mājas krita ķieģeļi.

Vairākas reizes ugunsdzēsēji-glābēji izbrauca uz gadījumiem, kuros koks bija iekritis elektrības vai sabiedriskā transporta vados.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu