Sprūdžs parakstījis rīkojumu par Lemberga atstādināšanu (155)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) šodien ir parakstījis rīkojumu par Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga («Latvijai un Ventspilij») atstādināšanu no amata.

Šādas ministra tiesības ir paredzētas likuma «Par pašvaldībām» 93.pantā. Ministram ir tiesības atstādināt vietējās pašvaldības domes priekšsēdētāju no amata saistībā ar pieļautajiem Satversmes, likumu un Ministru kabineta noteikumu pārkāpumiem vai arī par tiesas sprieduma nepildīšanu.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāve Kristīne Barševska aģentūru LETA informēja, ka rīkojums ir nosūtīts arī Lembergam un likumā noteiktajā kārtībā rīt, 23.oktobrī, tas tiks publicēts laikrakstā «Latvijas Vēstnesis».

Kā ziņots, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) 19.oktobrī paziņoja, ka ir nolēmis atstādināt Lembergu no Ventspils domes priekšsēdētāja amata. Šādu lēmumu ministrs pieņēma, iepazīstoties ar Lemberga paskaidrojumiem.

Paskaidrojumus Ventspils mēram Sprūdžs prasīja, jo no Ģenerālprokuratūras bija saņēmis «šokējošu» informāciju par Lemberga «saimniekošanu» Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja un Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētāja amatā.

Reformu partijas (RP) koalīcijas partneri no «Vienotības», kā arī opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienības pārstāvji par Sprūdža lēmumu ir pauduši neizpratni.

Tikmēr Lembergs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra lēmumu neatzīst un dēvē to par speciāli sarīkotu akciju, izmantojot prokuratūras celtajās apsūdzībās ietverto informāciju, kas nav pierādīta tiesā.

Komentāri (155)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu