Studentu celtnieku vienību veterānu salidojums - augustā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

3.augustā, 4.augustā un 5.augustā notiks kādreizējo studentu celtnieku vienību (SCV) veterānu trešais festivāls, portālu «Apollo» informēja Tija Auziņa, «Bilžu biroja» direktore.

Pirmajā festivālā 1999.gadā draudzīgo augstskolu (Rīgas Politehniskā institūta, Latvijas Valsts Universitātes, Liepājas Pedagoģiskā Institūta un Latvijas Lauksaimniecības Akadēmijas) aktīvākās vienības pulcējās Buses pilskalnā un 2009.gadā - Ķeguma pusē. Tie bija svētki tiem, kuros joprojām mājo studentiskais gars, atmiņas un kopā būšanas vēlme.

Latvijas augstskolu studentu celtnieku vienību kustība aizsākās vairāk kā pirms četrdesmit gadiem, tā pulcēja studentus kopīgam darbam un atpūtai. Vienību laikā veidojās pirmās praktiskā darba iemaņas, savstarpējās attiecības un sadarbība ar mācību spēkiem un citu augstskolu studentiem. Arī daudzi tagad sabiedrībā pazīstami cilvēki un izcili sava amata pratēji piedalījušies studentu celtnieku vienību darbā.

Mūsdienu jaunajai paaudzei laikam gan neko neizteiks burtu savienojums SCV, bet daudziem no tiem, kas pagājušajā gadsimtā septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados studējuši, šī kustība ir bijusi īpaši nozīmīga.

Par to, ka studentiskā trakulība un SCV gars daudziem nav zudis, bija iespējams pārliecināties iepriekšējos SCV veterānu salidojumos - foto un video materiālus no 2009.gada SCV veterānu salidojuma iespējams apskatīt www.bildes.lv sadaļā «SCV Veterānu salidojums 2012».

Lai kopīgi atcerētos vienībās pavadīto laiku, kā arī atjaunotu vecos un veidotu jaunos kontaktus, 3., 4. un 5.augustā atkal tiek rīkots SCV veterānu salidojums. Viss kā senāk - dzīvošana teltīs, sportošana, dziedāšana un dancošana. Norises vieta ir izvēlēta, bet tā tiks izziņota atsevišķi (apmēram 25.jūlijā) katrai vienībai, kas ir nodevusi kolektīvo pieteikumu.

Šobrīd vēlmi piedalīties festivālā ir apliecinājuši mūžīgie studenti no vienībām Ada, Agregāti, Algols, Argons, Arka, Armo, Astra, Auseklis, Automs, Avots, Bīgls & Esko, Dipols, Dīva, Draudzība, Dvēs’le, Eosa, Gamma, Kristaps, Lāčplēsis, Līmenis, Ozolītis, Rakari & Mārstaļi, Rasa, Regate, Salve, Spiets, Tūdaliņš un Vecrīga.

Ja vēl kāda draudzīga, sportiska un mākslinieciska vienība vēlas piedalīties salidojumā - vēl iespējams pieteikties! Tiem SCV dalībniekiem, kas gadu gaitā pazaudējuši saikni ar vienības biedriem, iespējams, BILŽU BIROJS spēs palīdzēt kontaktu atjaunošanā.

Sīkāka informācija par festivāla norises vietu un programmu - pa tālruņiem 29282866 (LMT), 22062999 (Bite) vai e-pastu bildes@bildes.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu