Sv.Ģertrūdes baznīca aicina uz labdarības koncertu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Svētdien, 3.novembrī plkst.19.00 Sv.Ģertrūdes baznīcā, Rīgā, Ģertrūdes ielā 8 notiks labdarības pasākums, ko ievadīs koncerts «Ceļš uz gaismu», informēja Lūkass Marcinkevičs.

Labdarības akcijas mērķis ir palīdzēt daudzbērnu ģimenēm, kā arī materiāli atbalstīt cilvēkus, kuru iedzīve cietusi ugunsnelaimē.

Pasākuma rīkotāji stāsta: «Latvijā ir vairāk nekā 150 tūkstoši trūcīgu iedzīvotāju. Ne visi pelnījuši mūsu atbalstu vai sapratni, jo ar savu situāciju samierinājušies un pat necenšas kaut ko risināt. Tomēr ir daudzi, kas trūkumā nonākuši krīzes laikā un cīnās, lai savu situāciju uzlabotu. Visgrūtāk situāciju mainīt ģimenēm ar bērniem vai ģimenēm, kur ir tikai viens no vecākiem. Šīs ģimenes dzīvo uz nabadzības trauslās robežas. Latvijā joprojām ir bērni, kuriem ne tikai saldumi ir īsts brīnums, bet trūkst pašu elementārāko lietu. Situācijas ir visdažādākās - kad vairāki bērni dala ne tikai vienu gultu, bet arī vienu segu aukstajās ziemas naktīs. Ir ģimenes, kur ūdeni sadzīves vajadzībām nes no dīķa, bet uzturā lietojamo ūdeni pa laikam atved no attālās kaimiņu akas un lielākie bērni sanes virtuvē. Jaunas akas izrakšana izmaksā vairākus tūkstošus latu, kas piecu bērnu ģimenei ir neiespējami ne aizņemties, ne iekrāt. Ir gadījumi, kad aukstajā laikā pa sapuvušas grīdas spraugām istabās ir izveidojušās pat sniega kupenas. Remontam nepieciešamie līdzekļi mērāmi vairākos simtos, ja ne tūkstošos latu. Atbalsts nepieciešams arī tām uzņēmīgajām sievietēm, kas pametušas varmākas vai dzērājus vīrus un ir gatavas uzsākt jaunu dzīvi, vienas ar bērniem, taču jaunai iedzīvei līdzekļu visbiežāk nav».

Vairāk informācijas par ģimenēm, kurām nepieciešama palīdzība, atrodama Sv.V.Ģertrūdes baznīcā.

Trūcīgām, nabadzīgām, bet centīgām ģimenēm aicina ziedot: apģērbu, apavus, pārtiku, šujmašīnu, bērnu un pieaugušo velosipēdus, autiņbiksītes, higiēnas preces mazulītim, kā arī portatīvos datorus vientuļiem cilvēkiem un bērniem ar invaliditāti, sildītājus, higiēnas preces.

Labdarības koncertā piedalās:

  • Kristīne Adamaite (ērģelniece);
  • Eva Dombrovska;
  • Pūšamo instrumentu kvintets «The Sparkling 5»;
  • Austra Pumpure un draugi;
  • Komponists Māris Lasmanis un dziedošā aktrise Vita Baļčunaite;
  • Ineta Rudzīte;
  • Dziedātāja un vokālais pedagogs Lorija Vuda un draugi;
  • Dziedošie aktieri Varis Vētra un Marija Bērziņa, kā arī citi;

Koncertprogrammā tiks atskaņota dažādu žanru mūzika.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu